Streethockey

Streethockey is een nieuwe discipline die nog in volle ontwikkeling is. Het brengt hockey naar onontgonnen gebieden, op een hippe, innovatieve manier. Streethockey wordt gespeeld in een speciaal ontwikkelde «cage», waarbij ook de boardings van het veld kunnen gebruikt worden in het spel. Er wordt gespeeld met speciaal ontwikkelde sticks en ballen.  De hoge intensiteit en snelheid van de ‘3 tegen 3’ wedstrijden zorgen voor spectaculaire momenten, met veel tricks en skills van de spelers.

SPELREGELS

De spelregels van Streethockey zijn gebaseerd op de actuele spelregels zoals vooropgesteld door de FIH op 01/01/2017. Sommige wijzigingen werden niettemin aan het reglement toegebracht, met name:

  1. Maximaal 3 spelers per ploeg worden toegestaan op het veld. Iedere ploeg heeft onbeperkt aantal mogelijkheden om reservespelers tijdens de wedstrijd te wisselen. De ploegen spelen tegen elkaar op een Streethockeycourt. De bal mag tegen de boarding botsen, maar wordt beschouwd als zijnde buiten het veld wanneer de bal over de boarding rolt.
  2. De regel van de self-pass is van toepassing, met een minimale afstand van 1 m voor de spelers van de andere ploeg.
  3. Er is geen cirkel. Een geldige goal mag echter pas gemaakt worden wanneer de spelers zich binnen de doelzone bevinden (aangeduid door de stippellijn).
  4. De bal mag alleen gepusht worden, airdribbels zijn toegestaan maar pogingen op doel mogen alleen hoog gespeeld worden als er niemand in de lijn van de bal staat.
  5. Indien een speler de bal buiten de boarding speelt, zal de tegenpartij een vrije slag krijgen in zijn verdedigende helft.
  6. Indien een verdediger een fout maakt in de zijn verdedigende helft van het veld, krijgen de aanvallers een vrije slag op de middellijn.

Wij wensen uiteindelijk nogmaals uw aandacht te vestigen op het feit dat Streethockey rond fair-play en plezier draait en dat de regels en beslissingen van de scheidrechters gerespecteerd dienen te worden.

Jammer genoeg hebben we het Streethockeykampioenschap 2020 moeten annuleren, stay tuned voor 2021!

We danken Sport Vlaanderen voor de ondersteuning van Streethockey.

Bekijk de foto’s op de Facebook pagina van de VHL!

MEER WETEN ?