Respect & Fair Play: door en voor iedereen!

Als Vlaamse Hockey Liga werken we dus dagelijks aan de verdediging en de promotie van de ‘core waarden’ van onze sport. Het is onze plicht om te blijven investeren in een ethisch verantwoorde beoefening van hockey in Vlaanderen.”

Fair-play en respect betekenen dat iedere hockeyer integriteit en sportiviteit belangrijker acht dan winnen tot alle kost, zelfs indien dit doping of prestatiebevorderende middelen zou inhouden. Daarom ondersteunt de VHL volledig de doelstellingen van NADO Vlaanderen.

Stick to Fair-play campagne

Hockey is een sport die sinds het begin steunt op sterke basiswaarden. Deze waarden van Respect en Fair-play, maar ook van Ethiek, Solidariteit en Tolerantie, zijn de fundamenten van onze mooie sport en moeten dan ook koste wat kost behouden en verdedigd worden.

Sinds meer dan tien jaar kent het aantal mensen dat hockey beoefent ieder jaar een sterke groei. Om deze waarden van Fair-play en Respect te handhaven, hebben wij nu al enkele jaren geleden de ‘Stick To Fair-Play’ campagne opgestart. Deze probeert, vaak op humoristische wijze, heel herkenbare en reële situaties in de kijker te zetten. Bedoeling is om ouders en spelers te sensibiliseren, opdat Respect en Fair-play een zaak van iedereen wordt/blijft (spelers, ouders, coaches, scheidsrechters, supporters enz.).