Start to Hockey

Word jij de nieuwe Arthur Van Doren, Alix Gerniers of wil je gewoon recreatief hockey spelen? Jong of “oud”, de Belgische hockeyclubs hebben iets te bieden voor iedereen.

Kinderen kunnen beginnen met hockey vanaf de leeftijd van 5 jaar, een bovengrens is er niet voor de leeftijd. Hockey is een echte familiesport, zowel op als naast het veld. Elk lid van de familie is welkom!

Wat heb je nodig?

  • hockeyschoenen met profiel
  • een paar scheenbeschermers
  • een bitje
  • een hockey stick

 

Verschillende clubs bieden hockeysticks aan die je vrijblijvend mag gebruiken tijdens je eerste kennismaking met hockey.

Stick to Fair-play campagne

Hockey is een sport die sinds het begin steunt op sterke basiswaarden. Deze waarden van Respect en Fair-play, maar ook van Ethiek, Solidariteit en Tolerantie, zijn de fundamenten van onze mooie sport en moeten dan ook koste wat kost behouden en verdedigd worden.

Sinds meer dan tien jaar kent het aantal mensen dat hockey beoefent ieder jaar een sterke groei. Om deze waarden van Fair-play en Respect te handhaven, hebben wij nu al enkele jaren geleden de ‘Stick To Fair-Play’ campagne opgestart. Deze probeert, vaak op humoristische wijze, heel herkenbare en reële situaties in de kijker te zetten. Bedoeling is om ouders en spelers te sensibiliseren, opdat Respect en Fair-play een zaak van iedereen wordt/blijft (spelers, ouders, coaches, scheidsrechters, supporters enz.).

Bekijk hieronder de verschillende ‘Stick to Fair-play’ videoclips.