PARIJS 2024 – Red Lions in kwartfinales uitgeschakeld door Spanje

Het Olympisch hockeytoernooi heeft de knock-outfase bereikt. Deze zondagmiddag namen de Red Lions het in de kwartfinale op tegen Spanje. De winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan naar de halve finales, met twee medaillekansen achteraf. Voor de verliezer zou het een vervroegde terugkeer naar huis betekenen. En gezien de prestaties van de Spaanse Red Sticks sinds het begin van het toernooi, deden de Belgen er goed aan om hen niet te onderschatten.

In de eerste helft werd er niet gescoord. De Belgen begonnen uiterst voorzichtig en lieten de Spanjaarden komen. Ze creëerden hier en daar een kans, maar speelden nooit hun gebruikelijke dwingend spel. Geen enkele van deze zeldzame kansen, noch twee PC’s, leverden iets op. Aan de andere kant monopoliseerde Spanje de bal goed en bouwde geduldig op. Het lichte gebrek aan discipline, intensiteit en precisie van de Belgen gaf hen hier alle ruimte voor. Bij rust stond het nog steeds 0-0, maar het was vooral Spanje dat domineerde.

In de veertigste minuut was Basterra de Belgische verdedigers voor op een Spaanse voorzet en schoot langs Vanasch: 0-1. Gelukkig maakte De Sloover 25 seconden later gelijk met een onhoudbaar schot vanaf de rechterkant van de cirkel (1-1). De spanning nam toe voor beide teams. Met nog iets minder dan zes minuten op de klok kwam Spanje weer op voorsprong dankzij een mooie combinatie vanaf rechts en een doelpunt van Reyne. Een minuut later haalden de Belgen Vanasch van het veld om een extra veldspeler toe te voegen. Helaas was het, zoals zo vaak, de andere ploeg die hiervan profiteerde. Spanje bleef naar voren spelen en won nog een PC. Zonder keeper in het Belgische doel was de 1-3 een feit. Drie minuten voor het einde maakt Alexander Hendrickx nog de aansluitingstreffer op PC (2-3). De hoop flakkerde weer op, maar een laatste Belgische PC werd gered door de Spaanse doelman. Spanje plaatste zich voor de halve finales en schakelde de Belgen uit. De regerende Olympisch kampioenen zullen hun titel dus niet herhaln in Parijs … en dat doet pijn!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!