PARIJS 2024 – Red Lions winnen ook van Nieuw-Zeeland

Minder dan 30 uur na het einde van hun gewonnen wedstrijd van gisteren tegen Ierland (2-0) stonden de Red Lions opnieuw op het veld in Colombes voor hun tweede wedstrijd van de Olympische competitie. Hun tegenstanders vandaag waren de mannen van Nieuw-Zeeland – 11e op de wereldranglijst.

De Belgen begonnen vandaag met Cédric Charlier die als reserve tijdelijk Nicolas De Kerpel verving, die aan de kant werd gelaten met een lichte pijn na de wedstrijd van gisteren.

De Belgen namen meteen de controle over de wedstrijd en belegerden vanaf de start de speelhelft van de Blacksticks. Na acht minuten wonnen ze de eerste strafcorner van de wedstrijd en kwamen ze verdind op voorsprong dankzij Alexander Hendrickx (1-0). Helaas leek de concentratie van de Belgen niet 100%, want er slopen te veel onnauwkeurigheden en kleine foutjes in hun spel. Bij  het begin van het tweede kwart waren er twee uitstekende reddingen van Vanasch nodig om de gelijkmaker te voorkomen.

De tweede helft begon iets beter, met Red Lions die verzorgder probeerden te spelen. Maar langzamerhand ging het weer bergaf voor de mannen van Michel van den Heuvel, die te veel onnodig balverlies leden. Aan het einde van het derde kwart kwamen de Nieuw-Zeelanders zelfs gelijk dankzij Lane (1-1). Gelukkig kon Florent van Aubel met een geniale actie, onmiddellijk de voorsprong herstellen (2-1). Zijn backhand volley was een ‘beauty’! De vele Belgische fans op de tribunes waren uitzinnig, maar moesten nog een aantal schrikmomenten doorstaan alvorens opgelucht te kunnen ademhalen. De drie punten waren binnen, dat was het belangrijkste.

Na twee opeenvolgende speeldagen, wordt deze maandag een welgekomen rustdag voor onze Red Lions. Hun volgende wedstrijd staat gepland op dinsdag om 19.45 uur, en wat voor een wedstrijd! Het wordt niets minder dan een heruitgave van de finale van Tokio 2020: België – Australië!