WK Hockey 2026 in Nederland en België!

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft vandaag, donderdag 3 november 2022, besloten de organisatie van het WK Hockey 2026 voor Dames en Heren toe te wijzen aan de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB).

In september 2022 dienden de KBHB en de KNHB samen een bid in. De twee hockeybonden gaven aan in de zomer van 2026 een ‘double gender’ WK te willen organiseren in het door het Amsterdamse Bos omgeven Wagener Stadion in Amstelveen (NED) en in het nog te bouwen hockeystadion in Waver (BEL), vlakbij Brussel. Beide bonden zijn dankbaar en trots dat het bestuur van de FIH de organisatie van het toernooi heeft gegund aan België en Nederland.

De hockeybonden willen allereerst een perfect georganiseerd toernooi neerzetten voor alle deelnemende nationale teams. Daarnaast zijn beide bonden ervan overtuigd er in de twee landen een waar hockeyfeest van te kunnen maken op alle wedstrijddagen. De bonden verwachten bovendien dat de toekenning als katalysator zal werken voor duurzame verbeteringen op de twee speellocaties. De KBHB wil voor het WK 2026 een permanent ‘state of the art’ hockeystadion bouwen in het Waals-Brabantse Waver terwijl de KNHB een lang gekoesterde wens heeft het wereldwijd bekende Wagener Stadion verder te moderniseren.

CEO van de KBHB Serge Pilet: “Met het succes van de laatste EK’s (2017 & 2021 in Amsterdam, 2019 in Antwerpen) en van het Dames WK 2022 (Amsterdam) in het achterhoofd, zijn we er ten stelligste van overtuigd dat dit WK Hockey 2026 opnieuw een onvergetelijk spectaculair en vernieuwend event zal zijn.  In het centrum van het hockey-gekke Europa en met de welgekende talrijke en luide fans van het Oranjelegioen en de Red Tribe, wordt dit WK een ongekend hockeyfeest. We gaan alvast keihard aan het werk!”

Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB, vult aan: “Onze landen grenzen niet alleen aan elkaar, we kennen ook beide eenzelfde hockeyklimaat met fantastische verenigingen en heel veel enthousiaste hockeyfans. De reisafstand tussen de twee stadions is slechts twee uur waardoor teams en fans in België en Nederland een geweldig toernooi kunnen beleven met op beide locaties evenveel aandacht voor zowel de Dames als de Heren. We kijken ernaar uit!”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie