OLYMPIC QUALIFIER – RED PANTHERS HEBBEN HUN TICKET VOOR PARIJS 2024 BEET!

Twaalf jaar na de Spelen van Londen hebben de Red Panthers eindelijk opnieuw een Olympische kwalificatie kunnen veroveren. Komende zomer trekken ze dus naar Parijs, met de uitgesproken ambitie om er voor een medaille te gaan.

De hockeydames van bondscoach Raoul Ehren hebben in Valencia het perfecte traject gereden. Ze eindigden eerste in hun poule en versloegen vervolgens Groot-Brittannië met 3-2 in de halve finales De Belgische doelpunten kwamen van Barabara Nelen, Stephanie Vanden Borre en Justine Rasir. 

Door de finale te bereiken van deze Olympic Qualifier zijn ze nu al verzekerd van een top-3 plaats, wat het kwalificatiecriterium was voor Parijs. Het zal uiteindelijk, na de enorme teleurstellingen van het missen van Rio en Tokio, een hoop bloed zweet en tranen en vooral heel veel wilskracht en opofferingen gekost hebben. Maar dat was het, dixit de speelsters zelf, meer dan waard!

Het enige wat de Red Panthers aanstaande zaterdag nog te doen staat, is de kers op de taart zetten door Spanje te kloppen in de finale van het toernooi. Het is niet echt heel belangrijk, maar het zal de Red Panthers een nog groter gevoel van voldoening geven.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie