Men’s Junior World Cup – uitstekende start voor onze Young Red Lions!

Klokslag 5u Belgische tijd was het eindelijk zover voor onze U21 boys. Ze stonden tegenover Zuid-Afrika in de allereerste wedstrijd van de Junior World Cup die van 24 november tot 5 december plaatsvindt in het Indische Bhubaneswar. In de vorige editie van dit event in 2016 (ook al in India, hoe kan het ook anders) strandden de jonge Belgen – toen nog met Wegnez, De Sloover, Kina, Loic Van Doren en Poncelet – op de tweede plaats en werd India wereldkampioen. Benieuwd hoe de nieuwe lichting het ervan zal afbrengen!

De Belgen begonnen sterk aan de wedstrijd en eisten de bal onmiddellijk op. In de 7e minuut bracht dit een eerste strafcorner op, die na een mooie fase koelbloedig werd afgemaakt door Roman Duvekot (1-0). Onze jonge leeuwen roken bloed en bleven de Zuid-Afrikaanse cirkel bestoken, maar de zenuwen van de toernooistart veroorzaakten teveel onnauwkeurigheden bij de Belgen en aan de overkant stond een sterke keeper in doel. In de laatste seconden van het eerste kwart kwam Zuid-Afrika voor het eerst echt in de buurt van het Belgische doel, met een eerste PC als gevolg. De sleep van Jacques van Tonder was onhoudbaar voor keeper Feldheim (1-1). De Belgen domineerden hun tegenstanders met kop en schouders, maar vonden het gaatje maar niet. Tot in de 26e minuut Nelson Onana voor de zoveelste keer al deze wedstrijd, zijn klasse en fysieke overwicht etaleerde De speler van Braxgata zette met een krachtige individuele actie op links de 2-1 op het scorebord.

Daarna moesten we wachten tot helemaal op het einde van het derde kwart om nog iets van betekenis te kunnen optekenen. De Belgen bleven te slordig en egoïstisch voor doel, maar in de 45e minuut was het weer uitblinker Onana die een paar Zuidafrikanen in de wind zette en Roman Duvekot alleen de cirkel instuurde. De aanvaller van Beerschot vlamde z’n tweede van de wedstrijd mooi met de backhand binnen (3-1). Er zouden echter nog twee Belgische doelpunten bijkomen in deze partij. Eerst via Arno Van Dessel (Herakles) die zich sterk doorzette en de bal listig door de benen van de opkomende keeper mikte (4-1). Helemaal op het einde profiteerde Rik van Cleynenbreugel (Braxgata) slim van de self pass om de eindstand vast te leggen op 5-1.

Goede start voor de Young Red Lions, die er de zenuwen nu hebben af gespeeld en zich rustig kunnen voorbereiden op hun tweede wedstrijd. Vrijdag om 15u Belgische tijd staat Maleisië op het programma.

credits to WorldSportPics

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken