MEER INFORMATIE VOOR CLUBS

Om jullie als club zo goed mogelijk te organiseren hebben wij werk gemaakt van het vergemakkelijken en herstructureren van belangrijke informatie. Deze kan je hieronder terugvinden.

Cursus organiseren

Een belangrijke startpunt is het organiseren van twee cursussen op je club:

De Aspirant-Initiator cursus is in het leven geroepen om op een laagdrempelige manier je startende trainers en coaches op te leiden. De cursus bestaat uit 2 grote onderdelen:

  1. Hockey Coach FUNdamentals

Een online gedeelte van 4u waarbij het raakpunt is gezocht voor zowel trainers als coaches. Dit gedeelte is volledig online te volgen, via VTS Connect, wanneer je zelf wil.

  1. Training geven in Hockey

Een praktisch gedeelte (1u theorie, 11u op het veld) waarbij de cursisten onder leiding van een erkende docent Aspirant-Initiator Hockey aan de slag gaan. Focus ligt hier op didactische en sporttechnische principes van het training geven. Deze 11u zijn zelf te organiseren. Meer informatie kan jet terugvinden in het draaiboek. Zelf geen docent beschikbaar? Bekijk onze lijst ‘Externe docenten Aspirant-Initiator’ dan even! BELANGRIJK: je bent zelf verantwoordelijk voor deze samenwerking en een eventuele vergoeding.

*BIJLAGE: Draaiboek Aspirant-Initiator

Zelf een Aspirant-Initiator organiseren? Vul onderstaand formulier volledig in en je wordt spoedig gecontacteerd door Cindy Vanduffel i.v.m. jullie aanvraag. Aanvragen verlopen enkel via dit formulier!

Het eerste trainersniveau is de Initiator Hockey. Deze cursus is gericht op trainers en coaches van de leeftijdsgroepen U7/U12. De Initiator Hockey bestaat uit 4 Modules en bevat in totaal 64u:

  • Module 1 (Algemeen gedeelte): 15u
  • Module 2 (Sporttechnische Module): 21u
  • Module 3 (Didactisch-methodische Module: 16u
  • Module 4 (Stage-module): 12u

Naast het opleiden van jullie trainerscorps, krijg je als club voor opgeleide Initiators ook extra subidies. Het minimum aantal voor het organiseren van deze cursus is 10.

Zelf een Initiator-cursus organiseren in 2022? Voor de Initiator Hockey werken wij samen met de Vlaamse Trainersschool. Dit wil zeggen dat wij de planning een jaar op voorhand maken.

Vul onderstaand formulier als club voor 31 mei 2021 in als je in 2022 interesse hebt om zelf een cursus te organiseren. Nadien bekijken we samen of jullie aanvraag te realiseren is in functie van aantallen, docenten…

Labels

Clubs die zich extra inzetten inzake trainersopleidingen maken ook kans op een Coach Academy Label! Check snel de voorwaarden als je in aanmerking wilt komen voor Brons, Zilver of Goud!

*BIJLAGE Document Labels

Diploma-verplichtingen

Om tegemoet te komen aan de nood aan gediplomeerde trainers, werkt de Koninklijke Belgische Hockeybond sinds 2018 met een licentiesysteem. Hoofdcoaches van teams in bepaalde categorieën moeten voldoen aan een diplomaverplichting. Om jullie optimaal voor te bereiden voor de komende seizoenen kan je hieronder de tabel met de diploma verplichtingen terugvinden. Belangrijk: het betreffende diploma moet behaald zijn tegen het einde van het seizoen.

OV & TMJ

Als club op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Duid tijdig een Opleidingsverantwoordelijke (OV) en Technisch Manager Jeugd (TMJ) aan in Sportlink bij je club!

De OV is het contactpunt voor de Coach Academy, inzake opleidingen en bijscholingen.

De Technisch Manager Jeugd kan uitgenodigd worden voor specifieke workshops rond het technisch management van een hockeyclub.