PARIJS 2024 – Red Lions blijven winnen!

Vierde wedstrijd van het Olympisch toernooi voor de Red Lions deze donderdagochtend, en vierde overwinning! Hun tegenstanders vandaag was India, gecoacht door Craig Fulton, de voormalige assistent-coach van de Belgen.

De twee teams leverden een eersteklas ‘gevecht’ voor de vele fans in het Olympisch hockeystadion van Colombes. De twee teams gebruikten het eerste kwart vooral als observatieronde, zonder teveel openingen te laten. De Belgen forceerden twee PC’s, maar konden die niet verzilveren. Aan het begin van het tweede kwart verloor Desloover een zeldzame bal net buiten de Belgische cirkel. Abishek profiteerde van de situatie, vloog alleen de cirkel in en kon ongemoeid een klinisch schot afvuren langs Vanasch (1-0). De Belgen probeerden te reageren, maar konden geen opening vinden of een van de drie PC’s in het tweede kwart omzetten.

De Lions kwamen na rust mt dwingender hocky voor de dag. Florent van Aubel, vandaag weer erg goed aan de bal, dribbelde langs de achterlijn en verstuurde de bal voor doel. Thibeau Stockbroekx stond perfect opgesteld om de bal in het doel te deviëren (1-1). De Antwerpenaar was ontzettend blij met zijn eerst doelpunt, na een aantal nipte missers in eerdere wedstrijden. In de slotminuut van het derde kwart was de zesde PC voor de Belgen eindelijk de juiste. De bal van Hendrickx werd gered door de Indiase doelman, maar John John Dohmen was goed gevolgd en vond een gaatje onder de doelman (1-2). In het laatste kwart ontsnapten de Belgen ternauwernood aan een Indiase gelijkmaker, eerst dankzij een knappe redding van Vanasch en daarna op een PC voor India helemaal aan het einde van de wedstrijd, wanneer van Aubel de bal op magnifieke wijze op de lijn kon stoppen.

Het was een nipte maar verdiende overwinning voor de Belgen, tegen een Indiaas team dat het wel eens heel ver zou kunnen schoppen in dit toernooi! De Red Lions van hun kant namen met dez overwinning een serieuze optie op groepswinst. Na de laatste groepswedstrijd van morgen (België-Argentinië om 17.30 uur), zouden ze komende zaterdag in de kwartfinales tegenover het vierde team van poule A uitkomen – waarschijnlijk Spanje of het Verenigd Koninkrijk.