PARIJS 2024 – Overtuigende start voor de Red Lions tegen Ierland

Na de prachtige openingsceremonie van vrijdag gingen voor de Red Lions de Spelen van Parijs 2024 deze zaterdagochtend van start, met Ierland – de nummer 11 op de wereldranglijst – als eerste tegenstander in hun Olympisch toernooi.

Zeven minuten hadden de Belgen nodig om hoogte te nemen van hun tegenstanders, alvorens ze voor de rest van de eerste helft bij d keel te grijpen en niet meer los te laten. Vijf uitgespeelde kansen en twee strafcorners in het eerste kwart leverden niets op, maar bewezen wel dat de Lions deze wedstrijd heel serieus namen. De verdediging liet geen centimeter ruimte aan de tegenstander met het onverzettelijke duo De Sloover-Van Doren op kop. Op het middenveld had Kina zijn uitstekende vorm terug en toonde de jonge Van Dessel nog maar eens zijn uitstekende spelinzicht.  Voorin liet Onana zijn snelheid en kracht gelden, terwijl Boon met zijn onvoorspelbare acties voor constante dreiging zorgde.

Een paar kansen later in het tweede kwart, devieerde Tom Boon een bal van Kina in het dak van het doel, voorbij de uitstekende doelman David Harte. De Lions en de duizenden Belgische fans in het Yves du Manoir-stadion haalden gezamnlijk opgelucht adem: het eerste doelpunt van deze Olympische Spelen stond op het scorebord (1-0).

Na de pauze leek de aanvalsdrift van de Belgen wat af te nemen. De troepen van Michel van den Heuvel leken ervoor te kiezen om het spel te controleren, met in het achterhoofd hun tweede wedstrijd van het toernooi dat morgen alweer op het programma staat. Tot, drie minuten in het laatste kwart, Alexander Hendrickx deed waar hij zo goed in is: op PC d bal keihard in doel rammen (2-0). Zo behoedde hij zijn ploeg its meer voor een ongelukkige tegenaanval. De Belgen kwamen daarna niet meer in de problemen en boekten zo een eerste heel overtuigende overwinning in dit Olympisch toernooi.

Volgende halte, Nieuw-Zeeland, aanstaande zondag om 17.30 uur.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!