COVID 19 – nieuwe maatregelen hockey vanaf zaterdag 8/05/2021

Er werd vandaag een nieuw Ministerieel besluit en bijgaand protocol voor de sport gepubliceerd waarin een aantal versoepelingen worden bevestigd die een impact hebben op onze sport en het leven in onze clubs. Deze zijn van kracht vanaf zaterdag 8/05/2021.  

Hieronder de voor hockey geldende regels, met in het geel de wijziging tov. de communicatie van 26/04/2021.

TRAININGEN

Voor alle leeftijdscategorieën (jeugd + volwassenen)

  • Er mag outdoor met contact getraind worden per bubbel van maximaal 25 personen:
    • Trainers NIET inbegrepen in de 25 personen
    • de trainer moet verplicht een mondmasker dragen en te allen tijde 1m50 afstand houden
  • Er kunnen verschillende bubbels van 25 personen worden toegelaten:
    • op basis van de afmetingen van een volledig hockeyveld raden wij aan om max.2 bubbels van 25 toe te laten per volledig veld
    • elk deel van het veld waar een bubbel actief is, moet fysiek gescheiden worden van de andere delen waar de andere bubbels spelen
  • Wedstrijden zijn nog steeds NIET toegelaten
    • ‘matchkes’ binnen eenzelfde bubbel van 25 zijn wel toegestaan

Zoals eerder meegedeeld, wachten we vol ongeduld op de mogelijke beslissingen van het Overlegcomité om wedstrijden voor amateursporters opnieuw toe te laten. Hopelijk volgt de aankondiging hiervan na het Overlegcomité dat volgende week (11/05) gepland staat.

TERRASSEN

Vanaf zaterdag 8/05/2021 mogen de terrassen van de clubhuizen (bar/restaurant) opnieuw klanten ontvangen. Hiervoor moet het HORECA protocol strikt gevolgd worden.

De belangrijkste maatregelen uit dit protocol zijn:

  • Terrassen mogen open tussen 8 uur en 22 uur.
  • Maximaal vier personen per tafel.
  • Niemand moet zijn contactgegevens achterlaten.
  • Tussen de tafelgezelschappen moet 1,5m ruimte zijn.
  • Eten en drinken mag enkel aan tafel.
  • Geen afhaal aan de toog, enkel bediening aan tafel.
  • Klanten mogen enkel tussen de tafels lopen bij aankomst, bij vertrek en bij toiletbezoek.
  • Klanten moeten een mondmasker dragen als ze tussen de tafels lopen.
  • Het personeel draagt een chirurgisch mondmasker (geen stoffen maskers).
  • Er mogen geen zout- en pepervaatjes op tafel staan.
  • Het gebruik van menukaarten wordt sterk afgeraden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie