Urban Youth Games

De Urban Youth Games is een non-profitorganisatie die inclusie en samenhorigheid bij jongeren wil aanmoedigen en promoten via sportieve activiteiten.

Door sport in te zetten als een instrument voor inclusie, hebben de Urban Youth Games een model ontwikkeld dat elk kind de kans geeft om een actieve rol op te nemen tijdens de sportactiviteit. Hierdoor leren ze zich open te stellen voor anderen, ervaringen te delen en open te bloeien. Door via sport sociale en culturele barrières te doorbreken, kunnen we de maatschappelijke uitdagingen van morgen onder de aandacht brengen.

Via de inclusieve playbooks trachten we door middel van schoolsport inclusie te bevorderen. Elk playbook is gericht op één sport en bevat oefeningen die gemakkelijk kunnen geïmplementeerd worden in de turnlessen. De oefeningen zijn bedoeld voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool. De playbooks zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende sportfederaties en zijn beoordeeld door sport- en onderwijsspecialisten evenals integratiedeskundigen.

Ook voor hockey werd een inclusieve playbook ontwikkeld. Deze kan gratis aangevraagd worden via de website van de Urban Youth Games link.

Wil je meer weten over de Urban Youth Games, bekijk deze video.