Meisjes houden van hockey!

Een teamsport die in de buitenlucht wordt beoefend, die respect, fair play, verdraagzaamheid, gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel draagt, en die behendigheid, fysieke conditie en spelintelligentie vereist … ideaal voor alle jongeren! (al zeggen we het zelf 🙂 ).

Onder het ietwat ruwe uiterlijk (schijn bedriegt) – vooral te danken aan de hockeystick en de keepersuitrusting, die het trouwens een redelijk ‘cool’ image geeft – is hockey ook een veilige sport, dankzij strenge en goed doordachte spelregels en aangepaste bescherming (mond- en scheenbeschermers).

Als men dan ook nog in aanmerking neemt dat hockey op propere synthetische velden wordt gespeeld en dat het spel vrij gracieus en elegant is, is het gemakkelijk te begrijpen waarom mama’s en hun dochters van deze sport houden!

Meer visibiliteit voor het vrouwenhockey!

De Hockeybond promoot nu al enkele jaren actief het vrouwen-/meisjeshockey via de UNITED GIRL POWER-campagne.

Te weinig meisjes doen nog regelmatig aan lichaamsbeweging en dat is een maatschappelijk probleem. . Afgezien van het aspect fysieke conditie, biedt de beoefening van een sport als hockey ook een reeks voordelen die van essentieel belang zijn voor de ontwikkeling van kinderen: socialisatie, solidariteit, respect, gevoel van eigenwaarde, wil om jezelf te overtreffen enz.

Om al deze redenen, en nog vele andere die we zouden kunnen noemen, heeft de Hockeybond besloten om niet alleen meer zichtbaarheid te geven aan vrouwenhockey, maar ook om een rekruteringscampagne op te zetten, zodat deze geweldige Olympische sport door een groot aantal jonge meisjes wordt ontdekt.

Kom hockey ontdekken met je BFF!

Wil je iets leuks beleven? Vrienden maken voor het leven? Bewegen, springen, rennen, en plezier hebben? De frisse lucht opsnuiven zonder per se je laarzen te hoeven aantrekken? Maar bovenal, wil je de mooiste momenten van je leven beleven, in een kader van respect, fair play en solidariteit?

Dan is hockey echt iets voor jou!

Omdat we weten dat voor een jong meisje beginnen met een sport soms beangstigend kan zijn, en dat nieuwe mensen ontmoeten in een onbekende omgeving niet altijd gemakkelijk is, stellen we voor om het hockey te komen ontdekken met je beste vriendin(nen)!

Meer info?

Als u als ouder of als jong meisje meer informatie wilt over onze events of deze ’United Girl Power’ campagne, stuur dan een e-mail naar virginie.marsigny@hockey.be.

Als u als bestuurder van een Belgische hockeyclub ook een ‘United Girl Power’ event wilt organiseren met als doel jonge meisjes te werven, stuur dan je verzoek naar sebastien.michielsen@hockey.be.