Hockey initiatieven in samenwerking met MOEV

MOEV wil alle leerlingen in het Vlaams onderwijs aanzetten tot een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten. In dit opzicht motiveren en ondersteunen de MOEV medewerkers schoolteams bij de ontwikkeling van hun kwaliteitsvol gestructureerd bewegings- en sportbeleid, ingebed in het gezondheidsbeleid. Hierbij organiseert MOEV op woensdagnamiddag sportactiviteiten in alle regio’s van Vlaanderen.

In samenwerking met de lagere en secundaire scholen, de VHL en de hockeyclubs zelf organiseert MOEV een hockeyinitiatie of hockeytoernooi op de infrastructuur van de club. Via deze weg willen MOEV en de VHL de kinderen helpen een nieuwe sport te ontdekken en mogelijks ook hun nieuwe sportieve passie te beleven.

Wil uw club hieraan meedoen moet er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden:

  1. Minimum een half hockeyveld moet ter beschikking gesteld worden op een woensdagnamiddag van 13u30 tot 15u30. Een sportzaal voor een indoor initiatie is ook een optie.
  2. De club voorziet enkele trainers/ouders om spelenderwijs hockey aan te leren aan de leerlingen.

MOEV coördineert de initiatieven, contacteert de scholen en beheert de inschrijvingen van de leerlingen.

Promotie voor de sport en club via flyers is toegelaten.

Indien uw school wil deelnemen aan een MOEV initiatief met hockey of indien uw club een MOEV initiatief wil organiseren, contacteer joelle.dick@hockey.be.