Pro League – Red Lions domineren maar vergeten het af te maken

Na het 3-3 gelijkspel van de Red Panthers tegen de Hockeyroos, was het de beurt aan de Red Lions om hun Australische collega’s uit te dagen, in de eerste van twee FIH Hockey Pro League wedstrijden in Sydney. Een droomaffiche voor fijnproevers, met de nummers 1 en 2 van de wereld tegenover elkaar.

Vanaf de start waren het de Red Lions die zich het dominantst toonden, zonder echter heel gevaarlijk voor de dag te komen. Het is pas in het tweede kwart, wanneer de Belgen het tempo begonnen op te voeren, dat er echt schot in kwam. Dit vertaalde zich in een mooi openingsdoelpunt van kapitein Thomas Briels in de 19e minuut. Daarna volgde een lange periode zonder doelpunten, maar met de meeste kansen voor de bezoekers, waaronder een bal van Simon Gougnard op de paal.

In het vierde kwart kwamen de Kookaburras sterker opzetten en versierden kort op elkaar een aantal penalty corners. Bij de derde was het prijs voor de Aussies: de keiharde ‘sleep’ van Hayward vond dat ene kleine gaatje tussen de voeten van doelman Vanasch (1-1). En twee minuten later liep Manu Stockbroeckx Sharp omver in de cirkel: strafbal voor Australië! Craig zette z’n team op voorsprong (2-1). De Lions hadden nog 8 minuten om terug te komen. En één minuut voor tijd, op een harde voorzet van John John Dohmen, devieerde Felix Denayer van kortbij de bal voorbij Charter. Het stond 2-2 en deze score zou niet meer wijzigen. In de shoot-outs om het extra punt waren de Red Lions de sterksten, mede dankzij een opnieuw indrukwekkende Vanasch in doel.

Eerste op wereldranking

België pakt zo z’n twee eerste punten in deze Pro League en verovert hiermee ook opnieuw de eerste plaats op de wereldranking. Maar de mannen van Shane McLeod zullen toch wel een beetje teleurgesteld zijn, want ze hadden dit zeker kunnen/moeten winnen. Morgen volgt de tweede wedstrijd tegen Australië (7u30 Belgische tijd).