EHC2021 – Beloftevolle Red Panthers houden Duitsland in bedwang

Vandaag stonden de eerste officiële baltoetsen van het EK op het programma van onze Red Panthers. En het was onmiddellijk een serieuze test, want tegen Duitsland, één van de favorieten voor de Europese finale en de nummer 4 van de wereld.

Een groepje Belgische supporters waren naar Amstelveen afgezakt, inclusief covid sneltest, om de Belgische dames aan te moedigen. Ze zagen agressieve Panthers die onmiddellijk in de wedstrijd zaten. Na 4 minuten hadden de Belgen zich al twee keer gevaarlijk getoond in de Duitse cirkel, via Rasir en Ballenghien. Er vielen nog geen volwaardige schoten op doel, maar de Red Panthers hielden minstens gelijke tred met de Duitsers en waren zelfs beter in de balrecuperatie.

Bij de eerste Duitse PC kwam Struijk als een raket uit de startblokken en blokte het Duitse schot mooi af. Hiermee kwam een einde aan het eerste echte Duitse gevaar in 20 minuten. De Belgen van hun kant verdedigden solide en bleven zich aanvallend sterk tonen. Het ontbrak hen enkel nog aan een scherpe laatste pass. Bij de rust stond het 0-0, de Belgen trokken voldaan naar de kleedkamer.

De ‘Danas’ hadden tijdens de rust duidelijk een donderpreek gekregen van hun (Belgische) coach Reckinger, want ze bestormden bij de start van de tweede helft de Belgische cirkel en dwongen twee strafcorners af in de eerste vier minuten. Maar de Belgische verdediging bood goed weerwerk, naar het voorbeeld van Elena Sotgiu in het doel, die een geweldige redding in huis had op een Duitse ‘scud’. De Panthers kwamen terug in de wedstrijd en vonden beetje bij beetje hun aanvalslust van de eerste helft terug.  De wedstrijd was weer in evenwicht.

Na Belgisch balverlies met nog zeven minuten te gaan, ontrolde Duitsland een bliksemsnelle tegenaanval, mooi afgewerkt door Cecile Pieper. GER-BEL 1-0. Maar de reactie van de Panthers was geweldig. Englebert lanceerde een prachtige actie en zette voor op Gerniers, wiens schot op de keepster belandde. Maar Ambre Ballenghien, goed gepositioneerd aan het strokepunt, legde al haar vechtlust in het schot op de rebound en maakte gelijk voor België (1-1). Een paar seconden later begon opnieuw Lotte Englebert aan een mooie slalom, verschillende Duitse aanvallen ontwijkend, alvorens met de backhand  uit te halen. Barbara Nelen kwam net te laat om de bal in het net te deviëren.

De score zou niet meer veranderen: GER-BEL 1-1. Er zat zelfs meer in voor de Red Panthers. Ze leverden een zeer solide en consistente prestatie, wat veel goeds belooft voor de toekomst! Toch zal er nu bevestigd moeten worden, te beginnen met de wedstrijd van morgen tegen Italië … een verraderlijke wedstrijd!