Uitstel Tokio 2020 – Verklaring van de Red Lions

We weten en geloven allemaal dat er,  ongeacht hoe geweldig sport is, en hoe teleurgesteld we zijn, een veel belangrijkere zaak is die wereld op dit moment raakt. En het is met dit in gedachten, dat we de beslissing, om de Spelen uit te stellen, begrijpen en steunen.

Prestatiesport zit vol uitdagingen en sporters zijn op hun best als ze datgene waarmee ze geconfronteerd worden proberen te overwinnen. De Red Lions zijn meesters in het overwinnen van problemen. Daarom is dit ook een nieuwe uitdaging voor ons om te verslaan. Als groep zullen wij altijd de positieve kant van iedere situatie opzoeken, maar we doen dit dan ook in het besef dat we klaar waren voor Tokio in 2020.

Voor ons is het jammer dat de datum van de Spelen niet kon blijven wat hij was, omdat we erin geslaagd waren om een heel hoog niveau te halen en dat we het gevoel hadden dat we klaar waren om de strijd om de gouden medaille aan te gaan. Nu zal het de uitdaging zijn om dat gat opnieuw te doen ontstaan. En om onze kapitein Thomas Briels aan te halen: “We hebben nu een jaar meer om nog beter te worden”. Dat zal de mentaliteit zijn die we allen zullen meedragen tot aan de Olympische Spelen van 2021.

We hopen dat onze supporters klaar zijn om ons team nog een stap hoger te zien gaan, en belangrijker nog, om samen met iedereen veilig en gezond te blijven. 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie