Red Lions: 5-1 in test match tegen Groot-Brittannië

Vandaag, dinsdag 2 maart, stonden onze Red Lions tegenover Groot-Brittannië voor een vriendschappelijke wedstrijd die als voorbereiding gold voor de Olympische Spelen van Tokyo. Bondscoach Shane McLeod wilde van deze ontmoeting gebruik maken om zijn tactiek en spelfases te testen. Wegens de geldende Corona regels werd de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld.

De wedstrijd begon met de nodige intensiteit, en we hoorden de Lions onophoudelijk onderling communiceren. Na maar enkele minuten stonden de Belgen voor dankzij een kanonschot van Tom Boon in de cirkel.

De Belgen kregen ook tweemaal de kans om hun PC-fases uit te proberen, maar zonder succes. Wat niet het geval was voor hun tegenstanders waar Waller, via een mooie combinatie, gelijk maakte op PC. Op het einde van dit eerste kwart namen de Lions opnieuw de leiding, ook op PC, en dat via een prachtige sleep van opnieuw Tom Boon.

In het verloop van het tweede kwart probeerden de Lions vooral hun defensieve pressing uit, maar dat deden de Britten van hun kant ook.

De wedstrijd ging gelijk op, met veel stevige duels.

De score bij rust was dan ook 2-1.

Beide ploegen namen dan wat gas terug in het begin van het derde kwart, maar de Belgen hadden duidelijk meer balbezit en meer cirkelpenetraties. In de 41ste minuut zorgde Cédric Charlier voor de 3-1 via een rebound op PC.

Het vierde kwart was pas net begonnen als Tom Boon, via een mooie collectieve opbouw en een prachtige individuele actie in de cirkel voor een 4-1 score zorgt.

De Belgen slepen nogmaals de messen in de laatste minuten van de wedstrijd, in de hoop de uitslag nog zwaarder te doen uitvallen. De vijfde PC in het voordeel van de Lions mondde uit in een fout op de doellijn door een Engelse verdediger. België kreeg dus een strafbal, die door Tom Boon -man van de wedstrijd- onhoudbaar in de winkelhaak gelegd werd. Eindstand: 5-1.

Onze Nationale Heren hebben vooral in de tweede helft de wedstrijd gedomineerd, wat veel belooft voor wat nog komen gaat….