(Para)hockey op de Special Olympic World Games in 2023!

Momenteel worden 24 verschillende sporten vertegenwoordigd op de Special Olympics, die om de vier jaar in niet-Olympische jaren worden gehouden. Parahockey maakt nog geen deel uit van dit aanbod, maar dat zou kunnen veranderen! Inderdaad, de Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft aangekondigd dat parahockey één van de twee demonstratiesporten zal zijn tijdens de Special Olympics World Games in Berlijn in 2023! En het is niet ongewoon om een demonstratiesport in toekomstige edities te zien uitgroeien tot een volwaardige discipline. Niet minder dan 7.000 atleten uit 170 verschillende landen zullen deelnemen aan de Special Olympics in Berlijn.

In België was het de bedoeling dat parahockey voor het eerst zou worden gedemonstreerd in de marge van de nationale Special Olympics van 2020 in Wilrijk. Helaas kon deze editie niet worden georganiseerd vanwege de pandemie. We hopen echter dat parahockey, als volwaardige sport, vanaf 2021 op het programma zal staan. De Red Giants, ons nationale parahockeyteam, trainen al enkele jaren met veel plezier en motivatie, om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Momenteel trainen zij, in de mate van het mogelijke, om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap dat in 2021 zal plaatsvinden.

De Special Olympics World Games, niet te verwarren met de Paralympische Spelen, eren atleten met een verstandelijke beperking ongeacht hun sportief niveau. De nadruk ligt dus op deelname van iedereen, en niet op sportieve prestaties. De doelstelling is sinds hun oprichting in 1968 onveranderd gebleven: inclusie door middel van sport. De Paralympische Spelen, die vlak na de Olympische Spelen worden georganiseerd, zijn daarentegen gericht op topsporters met een mentale of fysieke handicap, met prestaties als hoofddoel.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie