Fairplay is hockey!

Herinner je de eerste keer dat je je kind meenam naar het hockey. Zijn/haar eerste stick, zijn/haar eerste doelpunt, zijn/haar nieuwe vriendjes… Voor u was het belangrijkste dat uw dochter/zoon buiten in de frisse lucht kon zijn, dat hij/zij teamspirit leerde kennen, dat hij/zij zich kon uitleven en opbloeien, maar vooral dat hij/zij veel plezier beleefde. Dit is de essentie van onze prachtige hockeysport.

Het is essentieel dat hockey zijn eigenheid bewaart en zijn waarden blijft uitdragen. Dit is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Dit is uw verantwoordelijkheid als ouder tov. uw kind, zijn/haar teamgenoten en zijn/haar tegenstanders!

Maar al te vaak gedragen ouders die komen supporteren voor het team van hun kind, zich respectloos of zelfs agressief tegenover de scheidsrechters, de tegenstanders, de coach of de spelers van hun eigen team of zelfs hun eigen kind. Dit is volstrekt onaanvaardbaar en we moeten ons hiertegen verzetten als we hiervan getuige zijn!

Om de waarden van fairplay en respect rond het veld te bewaken, hebben de Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey het programma Fairplay Ouder in het leven geroepen.  Door per jeugdteam een fairplay ouder aan te stellen, die rond het veld een bemiddelende rol speelt bij de fans van zijn/haar team, betrekken we de ouders zelf en stimuleren we de samenwerking tussen de ouders van het thuisteam en de ouders van het bezoekende team. Het doel is deze fairplay ouders een officiële legitimatie te geven, zodat zij agressief gedrag van toeschouwers/ouders langs de zijlijn kunnen helpen voorkomen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »