EUROPA – Samenvatting van onze Belgische prestaties

Verschillende Belgische clubs en officials konden vorige week en tijdens het Paasweekend schitteren op het Europese toneel. Vier teams (twee bij de vrouwen en twee bij de mannen) streden namelijk om een Europese titel, naar het voorbeeld van Waterloo Ducks in 2019 (EHL 2019 – Waterloo Ducks kampioen). Bovendien waren ook vijf Belgische officials aangeduid in de verschillende competities.

EUROHOCLEY LEAGUE WOMEN – Gantoise grijpt net naast een Europees podium

Het was de eerste deelname van Gantoise aan de EHL. De Gentse dames begonnen met grote ambities aan de competitie en wonnen in hun eerste wedstrijd met 2-1 van het Engelse Surbiton HC. Nadien werd het een pak zwaarder, met oa. een halve finale tegen de kampioenen van HC ’s-Hertogenbosch, die na een geweldige strijd met 2-0 verloren ging. Uiteindelijk moest Gantoise het ook met een nipte 1-2 afleggen van het Spaanse Junior FC en eindigde het op een verdienstelijke vierde plaats in het toernooi!

EUROHOCKEY LEAGUE MEN – KHC Dragons eindigt op de 5e plaats

Na een uitschakeling in de kwartfinales tegen het Engelse Surbiton HC, wisten de spelers van Dragons uiteindelijk een vijfde Europese plaats veilig te stellen door hun klassementswedstrijd tegen het geduchte Nederlandse Kampong te winnen.

EUROHOCKEY LEAGUE Ranking Cup – Brons voor Waterloo Ducks

Na hun Europese titel van 2019 zijn de Waterloo Ducks er dit jaar in geslaagd om op de derde trede van het podium te eindigen in de EHL Ranking Cup. Na een 0-8 overwinning tegen Grange HC in de beginfase van de competitie, verloren de Ducks hun halve finale tegen Mannheimer op shoot-outs (5-5 – SO: 5-3). Ondanks deze tegenslag wist Waterloo de derde plaats te bemachtigen door in de kleine finale met 5-1 van Rotterdam te winnen.

EUROHOCKEY CLUB TROPHY – De dames van Dragons spelen kampioen !

In Italië werd het voor Dragons het perfecte weekend: de Antwerpse ploeg bleef het hele toernooi ongeslagen. Na een 10-0 overwinning tegen het Zwitserse HC Olten in de eerste wedstrijd, eindigde Dragons op de eerste plaats in hun groep door hun twee andere wedstrijden tegen East Grinstead HC (1-3) en MSC Sumchanka (2-1) te winnen. Uiteindelijk wankelden de dames van Dragons niet in de finale en wonnen ze de wedstrijd tegen Mannheimer HC met 1-0. Felicitaties aan Dragons voor deze prachtige eerste plaats!

Ook onze officials stonden aan de Europese top!

Vijf Belgische officials kwamen ook in actie op dit Europese hockey festival tijdens paasvakantie. Een mooie gelegenheid voor onze scheidsrechters en judges om ervaring op te doen met hun buitenlandse collega’s.

De KBHB en haar Officials Division willen dan ook de volgende officials feliciteren:

• Alexandra Mahieu voor haar vier benoemingen voor de EuroHockey Club Trophy als veld- en videoscheidsrechter. Alexandra floot oa. de kleine finale van dit toernooi.
  • Laurine Delforge voor haar vier benoemingen in de EHL HEREN en haar twee benoemingen in de EHL VROUWEN als veld- en videoscheidsrechter. Laurine floot een halve finale bij de mannen en de finale bij de vrouwen.
  • Sebastien Michielsen voor zijn vijf benoemingen in de EHL MEN en zijn 3 benoemingen in de EHL WOMEN als veld- en videoscheidsrechter. Sebastien floot de halve finale met Laurine Delforge bij de mannen en was videoscheidsrechter bij de vrouwenfinale.
  • Christophe Lefèvre voor zijn zeven benoemingen in de EHL MEN en vijf benoemingen in de EHL WOMEN als judge. Christophe kwam oa. in actie in de finale van het mannentoernooi en de finale van het vrouwentoernooi!
  • Michaël Pontus voor zijn vier benoemingen in de EHL Ranking Cup. Michaël was drie keer veldscheidsrechter en één keer videoscheidsrechter.