EHL 2019 – Waterloo Ducks kampioen !

De mannen van Waterloo Ducks hebben afgelopen Paasweek-end geschiedenis geschreven. Als allereerste Belgische club ooit, zijn ze erin geslaagd om de Euro Hockey League titel te veroveren. Na de wereldbeker voor de Red Lions, nu ook een titel in de grootste en mooiste clubcompetitie ter wereld voor het Belgische hockey. Proficiat Waterloo Ducks!

In de achtste finales tegen Surbiton HC op woensdag, de kwartfinales tegen Dragons op zaterdag en de halve finales tegen Mannheimer HC op zondag, hadden de Ducks telkens shoot-outs nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Maar met uitblinker Vincent “the Wall” Vanasch in doel, werden deze shoot-outsessies steeds tot een goed einde gebracht.

In de finale tegen Rot-Weiss Köln gisteren, kwam het uiteindelijk niet zo ver. De spelers van Waterloo stonden defensief heel sterk en konden de aanvalsgolven van favoriet Keulen steeds goed pareren. Het was ‘youngster’ William Ghislain die uiteindelijk in de 42e minuut de ban brak voor zijn club en Waterloo Ducks op voorsprong bracht. De Duitsers haalden hun doelman van het veld, ten voordele van een extra veldspeler. Dit pakte verkeerd uit, want Gauthier Boccard (op PC), Maxime Bertrand en in de allerlaatste seconden nog Quentin Van Lierde, brachten de score naar een duidelijke 4-0. De mannen van Waterloo Ducks konden met veel fierheid de (andere) beker met de grote oren de lucht insteken.

Daarnaast werd aanvaller William Ghislain, die twee heel beslissende doelpunten maakte voor zijn team, ook nog verkozen tot beste jonge speler van het toernooi.

Bekijk de foto’s van de bekerviering HIER

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie