Xavier Reckinger wordt Coach Manager Belgische teams

Na vijf jaar coaching van de Duitse nationale damesploeg, komt Xavier Reckinger terug naar het Belgische tophockey. Hij wordt Coach Manager bij de Koninklijke Belgische Hockey Bond. In deze functie zal hij samenwerken met de staf van de U18 en U21 heren, alsook de ontwikkeling begeleiden van de Belgische ‘high potential’ spelers van U18 tot U23.

Voormalige Red Lion Xavier Reckinger speelde 326 internationale wedstrijden voor België. Nog tijdens zijn internationale spelerscarrière was ‘Reck’ al coach van de Belgische U15 en U16 jongens. Daarna werd hij eerst hoofdcoach bij de Belgische U21 dames en assistent bij de Red Panthers, alvorens in 2017 aan de slag te gaan als bondscoach bij de Duitse damesploeg. Onder zijn beleid klommen “die Danas” naar de derde plaats op de wereldranglijst, wonnen ze twee zilveren EK medailles en namen ze deel aan het WK 2018 in Londen (5e plaats) en de Olympische Spelen van Tokyo 2020 (6e plaats).

Adam Commens, High Performance Director van de KBHB: “Xavier brengt een schat aan kennis met zich mee op technisch en tactisch vlak. Door zijn enorme ervaring op het internationale toneel kent hij het niveau dat nodig is om succes te behalen op Olympische Spelen en WK’s. Hij is vastbesloten om die kennis over te brengen aan onze aankomende coaches en ‘high potential’ spelers. Voor het Belgische hockey is het heel belangrijk dat talent blijft doorstromen aan zowel de mannen- als de vrouwenkant. ‘Reck’ zal een belangrijk onderdeel van ons team zijn, om ervoor te zorgen dat we ons succes kunnen voortzetten tot Parijs 2024 en daarna.”

Xavier Reckinger: “Ik verheug me op deze nieuwe aanstelling bij de KBHB! Ik ben bij Duitsland gestopt omdat ik meer tijd wou kunnen doorbrengen met mijn familie. Deze nieuwe uitdaging in België zal dit mogelijk maken. In deze nieuwe functie zal ik met veel enthousiasme de ervaring die ik in Duitsland heb opgedaan proberen aanwenden om – ter voorbereiding van nieuwe Belgische successen in de toekomst – de doorstroming van Belgische talenten te optimaliseren. Na bijna zes jaar uit het Belgische systeem te zijn gestapt, zal ik nu eerst de tijd nemen om de huidige structuur te observeren, alvorens ergens in de zomer een aantal voorstellen te formuleren. Ik overweeg deze nieuwe functie te combineren met een aanvullende coaching job. ”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie