WEX Hockey Indoor – Het Indoor Hockeyfeest voor de jeugd

“Alles draait rond passie”

Zaterdag gaan de deuren van paleis 6 van Wallonie Expo (WEX) in Marche-en-Famenne open voor de vierde editie van het WEX Hockey Indoor-tornooi. In een gezellige en familiale sfeer geven gedurende twee weekends meer dan vijfhonderd jongeren het beste van zichzelf op twee indoorterreinen. De passie van Indoor Hockey overdragen op de jeugd is het grote doel van de organisatoren, WEX en Hockeyclub Namur.

Jaar na jaar zet het WEX Hockey Indoor-tornooi mooie stappen: drie jaar geleden namen zowat veertig jeugdteams aan het tornooi deel, dat aantal is ondertussen meer dan verdubbeld. Het tornooi is ondertussen een vaste waarde op de Belgische indoorkalender. “We proberen het iedereen – spelers, begeleiders en toeschouwers – dan ook zo aangenaam mogelijk te maken”, zegt Nancy Pauwels van het organisatiecomité. “Dat kan door de inzet van de vele vrijwilligers van Hockeyclub Namur en het organiseren van activiteiten en clinics.”

Onze locatie is zonder twijfel een troef. In het mooie kader van paleis 6 van Wallonie Expo beschikken we over twee snelle terreinen met daarnaast heel wat ruimte voor bezoekers. De reacties van de deelnemende teams zijn uiterst positief en dat vertaalt zich in een steeds hogere opkomst. We proberen het evenement zo professioneel mogelijk aan te pakken en zorgen voor leuke randanimatie.

De deelnemende teams komen uit gans België, maar ook uit buurlanden Frankrijk en Nederland.

Met Elektrostal Moskou nam vorig jaar zelfs voor het eerst een Russisch team deel”, zegt Pauwels. “Ook dit jaar is Elektrostal opnieuw van de partij. Het Russische team blijft vier dagen in België. Ze spelen het WEX-tornooi en de andere dagen organiseren we voor hen enkele vriendschappelijke wedstrijden.

Het is vooral door mond-tot-mondreclame dat steeds veel meer jeugdteams de weg naar Marche-en-Famenne vinden. Het is ook op die manier dat we het aantal Franse en Nederlandse teams zien toenemen. Frankrijk vaardigt niet alleen clubs, maar ook enkele regionale selecties af.

Sfeer en gezelligheid vieren op het WEX Hockey Indoor-tornooi hoogtij, maar – niet onbelangrijk – er wordt ook op zeer hoog niveau gehockeyd. “Vooral in de leeftijdsreeksen U11, U12 en U14 ligt het spelniveau opvallend hoog”, aldus Pauwels. “Zonder twijfel zijn we het grootste indoor jeugdtornooi van Europa (tot zestien jaar) en ons doel is duidelijk: elk jaar geleidelijk blijven groeien. We willen als het ware de jeugd de passie voor Indoor Hockey met de paplepel ingeven.”

Programma

U9 et U10 (9-20h)

U11 et U12 (9-20h)

U14 (9-20h)

U16 et U19 (9-20h)

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »