Van den Heuvel stopt als Red Lions hoofdcoach na Parijs 2024

De Nederlandse hockeyclub Bloemendaal kondigde vandaag in een persbericht aan dat Michel van den Heuvel – de huidige hoofdcoach van de Red Lions, de Belgische nationale hockey mannen – de nieuwe hoofdcoach wordt van hun mannenteam voor volgend seizoen. De Belgische Hockey Federatie is al begonnen met de zoektocht naar de best mogelijke vervanger, maar benadrukt dat de enige focus op dit moment de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs is.

Michel van den Heuvel is sinds september 2021 de hoofdcoach van de Belgian Red Lions en blijft deze functie met volle overtuiging uitoefenen tot het einde van de Olympische Spelen in Parijs.

“Onze belangrijkste doelstelling met de Red Lions is om te slagen in het verdedigen van onze Olympische titel van 2021 in Parijs 2024. Dat betekent dat ik samen met mijn hele staf en spelersgroep de komende vijf en een halve maand alle energie en focus in die doelstelling wil steken. De aankondiging van vandaag heeft daar geen enkele invloed op”, aldus Michel van den Heuvel.

Het nieuws dat Bloemendaal vandaag bekendmaakte is niet nieuw voor de Belgische Federatie, die ruim van tevoren was ingelicht door Michel van den Heuvel zelf. De KBHB is al begonnen met de zoektocht naar de nieuwe bondscoach die in september 2024 zal overnemen. Op dit moment is het nog te vroeg om hierover te communiceren, de Federatie zal dit pas doen wanneer het de tijd rijp acht.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie