Van Aubel en Ballenghien beste spelers van het jaar!

Dit jaar waren de prachtige J&M Studios in Schelle het toneel van de Gouden Stick 2021 ceremonie. Om welbekende redenen moest het Belgische hockey de uitreiking van deze prijzen vorig jaar aan zich voorbij laten gaan. Maar dit jaar vond de prijsuitreiking weer gewoon plaats zoals normaal. Aan het einde van afgelopen seizoen (2020-2021) werden de speelsters/spelers uit Eredivisie en hun coach (T1) uitgenodigd om te stemmen voor degenen die volgens hen vorig seizoen het beste hadden gepresteerd. De Gouden Sticks zijn voor de winnaars dan ook een echte erkenning door hun collega’s. En eens te meer weerspiegelen de resultaten van dit jaar het steeds stijgende niveau van onze kampioenschappen.

UMPIRES OF THE YEAR

Allereerst werden de awards voor Scheidsrechter van het Jaar uitgereikt, waarbij een onderscheid werd gemaakt tussen scheidsrechters die uitkomen in de Belgian League Dames en deze die actief zijn in de Belgian League Heren. Hier werden de stemmen uitgebracht door de speelsters/spelers en hun T1 (goed voor 40% van de stemmen) en de Umpire Coaches van de Federatie (60% van de stemmen). Voor het vrouwenkampioenschap werd de jonge Pauline Cuypers beloond. Pauline floot oa. op briljante wijze de play-off finale in mei. Bij de mannen ging de prijs naar Michaël Pontus. “Mika” is een scheidsrechter die blijft groeien, zowel in het Belgisch kampioenschap als op internationale niveau. Zowel outdoor als indoor blijft hij steeds rustig en standvastig.

RISING STARS

Rond 22.00 uur was het de beurt aan de jonge Belgische talenten om gehuldigd te worden. De “Rising Star Awards” worden toegekend aan speelsters/spelers die in de Belgische competitie spelen en die bij de start van afgelopen seizoen nog geen 21 jaar oud waren. Belangrijk: deze onderscheiding kan maar éénmaal in een carrière worden gewonnen. Bij de meisjes was het de getalenteerde Charlotte Englebert die de felbegeerde prijs in ontvangst mocht nemen. Ook al staat ze al een ganse tijd haar “mannetje” bij de Red Panthers, is “Lotte” is nog altijd maar 20 jaar oud! Aan de jongenszijde was het haar naamgenoot (hoewel geen familie), Dylan Englebert, die de trofee won. Ook al was Dylan lange tijd geblesseerd, werd zijn bijdrage werd geapprecieerd, zowel bij Léopold als bij de nationale U21 ploeg, waarmee hij binnenkort het WK zal spelen. Deze twee jonge talenten zullen de komende jaren in de gaten moeten gehouden worden…

GOLDEN STICKS

Het hoogtepunt van de avond, de langverwachte Gouden Stick awards bij de dames en de heren, waren waarschijnlijk de minst verrassende, gezien de manier waarop de twee laureaten hun stempel konden drukken op het afgelopen seizoen. Hun talent, hun ongelooflijke vista en ook het steeds op zoek gaan naar de mooie actie maakt van beide laureaten waardige winnaars. Florent van Aubel – al voor de vierde keer – en de jonge Ambre Ballenghien – de Rising Star van de vorige editie – werden uitgeroepen tot beste spelers van de Eredivisie 2020-2021. Wat een prestatie voor Florent, die de eerste speler is die deze award voor de vierde keer wint! En wat een bekroning voor Ambre, die in twee jaar tijd uitgegroeid is tot de publiekslieveling bij de Red Panthers, terwijl ze nog steeds maar 20 jaar oud is. Felicitaties aan hen beiden!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie