Un autre ‘monstre sacré’ nous quitte !

Droevig nieuws volgt elkaar ongelukkigerwijs te snel op ! Na Eric Denis, twee dagen geleden, is het nu opnieuw met een onpeilbare triestheid dat wij het overlijden van Guy Miserque (74) moeten melden.

Met Guy Miserque verdwijnt zonder twijfel de beste Belgische hockeyer van de 20ste eeuw.  Deze oud-Gouden Stick (1966) winnaar en boegbeeld van Ukkel Sport – de club waarmee hij talloze nationale titels en Belgische Bekers won in de jaren ’60, ’70 en begin ’80- nam ook deel aan 4 Olympische Spelen (Tokyo 1964, Mexico 1968, Munchen 1972 en Montreal 1976). En als er geen boycot van de Spelen van Moskou in 1980 geweest was, was hij de enige Belgische speler geweest die 5 opeenvolgende deelnames op zijn palmares had gehad !

In totaal zou deze Red Lion ‘avant la lettre’ het Belgische shirt 190 keer dragen, maar dat in een tijdperk waar onze nationale ploeg maar een tiental wedstrijden per jaar speelde. Aan het hedendaagse ritme zou hij de 450 caps met gemak gehaald hebben. Guy was trouwens een fervent supporter van de huidige Red Lions, en hij ontbrak quasi bij geen enkele wedstrijd in België.

Het is uit naam van heel de grote hockeyfamilie, en met veel verdriet, dat wij dank je wel en vaarwel zeggen aan deze Grote Mijnheer! Wij bieden onze welgemeende deelneming aan zijn familie en zijn naasten!

So long, Guy !

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie