TOKYO2020 – Opnieuw negen doelpunten voor de Red Lions, tegen Canada deze keer

Red Caribou tegen Red Lions, ofwel Canada tegen België, dat was het programma van de vierde Olympische speeldag in Tokio vandaag voor het team van Shane McLeod. De Red Lions waren er uiteraard op gebrand om hun negen op negen een positief vervolg te geven.

Heel veel concentratie bij de Belgen, die onmiddellijk voor elke bal gingen vanaf de eerste seconde van de wedstrijd. De opbouw was rustig en secuur, het nodige geduld werd aan de dag gelegd. En geleidelijk kwam het gevaar dichter bij de Canadese cirkel. In de 12e minuut kreeg België een eerste penalty corner, onmiddellijk gevolgd door een tweede. Hendrickx time, dacht iedereen … en dat werd het ook, “Jimi” scoorde z’n achtste van het toernooi met een knal tegen de plank (1-0). De Lions bleven aandringen, met mooi opgebouwde aanvallen, maar de laatste baltoets miste nog scherpte. In de laatste minuut van het eerste kwart rukte Pearson op langs links. Dockier en Van Doren probeerden hem op te vangen, maar de Canadese aanvaller zette door en scoorde uit een onmogelijke hoek in  het dak van het doel van Vanasch: 1-1.

In het tweede kwart ging het wat minder vlot voor de Belgen, die wat meer moeite hadden om het ritme hoog te houden. Canada probeerde hiervan te profiteren en lanceerde enkele acties, die door de Belgische defensie echter goed werden opgevangen. Met nog één minuut op de klok voor de pauze zette Wegnez door op rechts, tot aan de achterlijn en passte naar achteren op Sebastien  Dockier, die beheerst afwerkte: 2-1.

Na de pauze werd onmiddellijk een nieuwe PC afgedwongen door de Lions. De sleep van Boon werd goed van de lijn gehaald door de lijnstopper. Maar in de actie daarop recupereerde Boccard de bal op links, zette voor op Dockier die goed stond opgesteld aan de kop van de cirkel. De Antwerpenaar richtte en trof het net voor zijn tweede van de partij (3-1). De Canadezen lieten de kopjes echter niet hangen en bleven proberen. Pearson kreeg nog eens een kans om in backhand aan te leggen op links, maar deze keer ging z’n bal hoog over. Zoals vaak was het derde kwart beslissend voor de Red Lions. De Sloover recupereerde een bal in het centrum, zag Denayer goed opgesteld in de cirkel en vuurde een ‘caviar’ pass af op zijn kapitein Felix Denayer, die de bal mooi in doel devieerde: 4-1. Een minuut later stond Hendrickx weer aan het kanon voor de 5-1 en nog twee minuten later controleerde Briels op prachtige wijze de bal in de Canadese cirkel en vond Simon Gougnard met een subtiel passje: 6-1. Helemaal op het einde van het derde kwart werd het zelfs nog 7-1 dankzij Cédric Charlier, die zijn duel met de Canadese doelman en een verdediger heerlijk afrondde.

In de laatste 15 minuten kon Canada een PC niet benutten. De Belgen lieten deze kans op PC enkele minuten later niet liggen. Iedereen dacht dat de bal opnieuw naar Hendrickx zou gaan, maar het was Tom Boon die de 8-1 kon binnen slepen. En nog was het niet gedaan: op een backhand center van Charlier dook een snelle Florent van Aubel voor de doelman om de bal enig mooi in doel te deviëren: 9-1. En ook Vincent Vanasch zou zich nog onderscheiden helemaal op het einde. De doelman belette een tweede Canadees doelpunt op PC, door een prachtige stickreflex aan z’n rechterpaal.

Opnieuw een stevig statement van de Belgische mannen, die deze keer ook het defensieve werk goed hebben verzorgd. Morgen volgt de laatste poulewedstrijd tegen Groot-Brittannië, om 14u15 Belgische tijd. Afspraak in uw club om samen met familie en vrienden onze Red Lions aan te moedigen!

Credits to World Sport Pics

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken