TOKYO2020 – Ook Duitsland gaat voor de bijl

We zitten ondertussen al aan de derde dag van het Olympisch hockeytoernooi in Tokio en er stond alweer een wereldaffiche op het programma van de Belgen. In hun tweede poulewedstrijd stonden de Red Lions tegenover vice-Europees kampioen Duitsland. Dankzij een aanwakkerend windje – er wordt morgen een ‘typhoon’ verwacht in de Japanse hoofdstad – leek de temperatuur toch ietwat gezakt op het veld. En daar waren beide teams niet rouwig om, want het zijn ‘moordende’ weersomstandigheden om te sporten in Tokio.

Zoals tegen Nederland twee dagen geleden, waren het opnieuw de Belgen die de wedstrijd vanaf de eerste seconde in handen namen. Het eerste schot(je) op doel was voor Briels in de vierde minuut. Amper één minuut later forceerde Cédric Charlier zich een weg op links in de cirkel. Zijn backhand voorzet op doel werd nog net in eigen doel gedevieerd door een Duitse verdediger, maar de stadionomroeper gaf het doelpunt aan Charlier: 0-1. Amper twee minuten later werd Cédric Charlier mooi aangespeeld aan de kop van de cirkel door van Aubel. De Brusselaar kon vrij aanleggen en ramde een ‘beauty’ in de Duitse winkelhaak. België stond 0-2 voor.

De Belgen bleven ten aanval trekken, wat hen een eerste penalty corner opleverde na vijf minuten in het tweede kwart. De sleep van Hendrickx werd vakkundig afgeweerd door de jonge Duitse doelman, maar in de actie net erna botste De Kerpel tegen een Duitse verdediger en bezeerde daarbij zijn linker voet. Geen geluk voor de Antwerpenaar, die zwaar mankend naar de kant moest. Duitsland probeerde uit de press van de Belgen te komen, wat af en toe lukte, maar zonder echt gevaar te creëren. Aan Belgische kant viel er in het tweede kwart niet veel meer te noteren, tot in de allerlaatste seconden van de eerste helft. Simon Gougnard rukte sterk op door het midden en centerde keihard richting doel. Van Aubel miste de deviatie op een haar na. Beide teams gingen rusten met een verdiende  0-2 voorsprong voor België.

Vijf minuten na de pauze kreeg België een tweede PC voor een Duitse voetfout in hun cirkel, onmiddellijk gevolgd door een derde. Deze keer sleepte Alexander Hendrickx hem wel binnen, voor de 0-3. De Lions bleven met veel overgave voor elke bal gaan, maar soms ontbrak dat laatste passje nog. Op een schijnbaar ongevaarlijke fase van de Duitsers was er wel een attente Vanasch nodig in doel, om een afketsende bal uit z’n kooi te weren. Helemaal op het einde van het derde kwart haalde Vincent Vanasch zijn wereldklasse boven, door op prachtige wijze een Duitse scud uit zijn doel te boxen. En op de Duitse PC die daarop volgde stond van Aubel goed op de lijn opgesteld om de sleep van Häner weg te werken.

Het vierde kwart bracht iets meer Duitse druk en in de vijfde minuut ook een tweede Duitse PC. De sleep van Häner werd er deze keer goed uitgelopen door Wegnez. Spijtig genoeg volgde er onmiddellijk een derde en een vierde PC. En die laatste was er teveel aan, Häner sleepte de 1-3 droog in de linker benedenhoek. De Belgen leken al een tijdje de voet een beetje van het gaspedaal te hebben gehaald, ongetwijfeld met het nog lang durende toernooi in het achterhoofd. Dit leverde geen echt mooi hockey meer op. Maar verdedigend bleven de Belgen wel keihard knokken om de Duitsers te beletten dichterbij te komen. Dat lukte vrij aardig en met iets meer dan één minuut voor het einde versierden de Lions nog een laatste PC. De sleep van Luypaert werd nog net met de voet gered door de Duitse keeper. Eindscore 1-3.

Na deze mooie 6 op 6 krijgen de Red Lions maar weinig recuperatietijd, want hun volgende opdracht staat al dinsdag om 11u30 (Belgische tijd) gepland tegen Zuid Afrika. En het zou geen goed idee zijn om deze wedstrijd tegen het 14e geklasseerde land ter wereld op een lager ritme aan te vatten, willen ze niet het voorbeeld van Nederland volgen, dat gisteren met vuur speelde. De Oranjemannen stonden tegen Zuid Afrika eerst 0-3 achter, alvorens in extremis toch nog met 5-3 te winnen.

Credits to World Sport Pics

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie