TOKYO2020 – Onnodige 2-2 tegen Groot-Brittannië, moneytime eindelijk daar

Laatste poulewedstrijd tegen Groot-Brittannië deze vrijdagavond in Tokyo, met als doel een perfecte score van 15 op 15 halen voor de kwartfinale. Komende zondag zullen de Red Lions tegenover de Spanjaarden staan, die deze voormiddag een 1-1 gelijkspel in de wacht sleepten tegen Australië en zo in extremis de vierde plaats in de andere groep veroverde.

Voor deze wedstrijd tegen de Britten werd Simon Gougnard preventief in de tribune gehouden wegens een stramme hamstring. Daarnaast bleef ook Nicolas De Kerpel nog een extra wedstrijd aan de kant, om tegen de kwartfinales weer 100% operationeel te zijn. Extra speelminuten voor ‘youngster’ Gus Meurmans en voor Thomas Briels dus.

Het eerste kwart bracht weinig anders dan twee teams die hun spel probeerden op punt te stellen, maar nog niet het juiste ritme hadden gevonden? Weinig gevaar dus aan beide kanten. Maar bij de start van het tweede kwart kwam daar onmiddellijk verandering in. Ansell en Wallace zetten met een mooie één-twee op links twee Belgische verdedigers opzij en vonden Sam Ward die de 0-1 voorbij Vanasch dook. De twee daarop volgende Belgische PC’s brachten niks op. Een minuut later miste een Britse aanvaller volledig z’n schot, maar Hendrickx kreeg wel de doorzwaaiende stick recht op het voorhoofd en moest met een lelijke snijwonde het veld verlaten. De Britten toonden een pak meer grinta, tegen Belgen die het spelritme maar niet konden opvoeren.

Na de rust waren het opnieuw de Britten die voor gevaar zorgden, maar bal vloog voorlangs. Een paar minuten later was het eindelijk prijs voor de Lions. Op PC sleepte Tom Boon de 1-1 onhoudbaar binnen. Maar amper één minuut later zette Ward door langs links en vond Sanford die met een harde flick in ghet dak van het doel zijn team weer op voorsprong (1-2). Op het einde van het derde kwart kwam hier opnieuw verandering in toen Thomas Briels een backhand schot van Dockier prachtig in doel devieerde.

De Belgen namen voor het eerst echt de controle over de wedstrijd in het laatste kwart. Nochtans speelden ze maar met veertien meer, nadat ook Wegnez er uit voorzorg af was gehaald na krampen. De Lions hielden de bal goed in de ploeg en beletten de Britten om nog gevaarlijk te worden. En deze laatsten lieten het gebeuren, blijkbaar tevreden met dit resultaat. Eindscore 2-2.

Bij navraag blijkt de blessure van Hendrickx mee te vallen: voorhoofd genaaid, maar blijkbaar geen hersenschudding. En ook voor Wegnez lijkt het goed mee te vallen.

Credits to World Sport Pics

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken