Thomas Briels, nieuwe Assistant Coach van de Young Red Lions

Enkele dagen geleden kondigde Thomas Briels, de voormalige spits en aanvoerder van de Red Lions, trots zijn aanstelling aan in de staf van de Young Red Lions (het Belgische U21 nationale mannenteam). Samen met Maxime Bergez zal hij de rol van assistent van bondscoach Jeroen Baart op zich nemen, tot ten minste het einde van het U21 EK, dat van 14 tot 20 juli 2024 in Terrassa (ESP) wordt gehouden. Er zijn echter al gesprekken gaande om deze samenwerking op langere termijn te verlengen.

Zodra hij “met pensioen” ging bij de Red Lions, werd de voormalige Red Lion met aandrang benaderd door de High Performance-staf van de Federatie, die hem graag wilde inlijven om de elite van morgen te helpen klaarstomen. Hij koos er echter aanvankelijk voor om zich te concentreren op zijn gezinsleven en het opzetten van zijn eigen bedrijf.

“Ik ben er trots op om deze zomer deel uit te maken van de Young Red Lions-staf en vind het geweldig om mijn 15 jarige internationale ervaring te kunnen delen met een groep gemotiveerde jonge atleten”, zegt Thomas Briels. “Ik vind het belangrijk om de lessen uit het verleden te delen en de cultuur die we in al die jaren samen hebben opgebouwd door te geven aan de volgende generatie. Ik hoop dat ik ze kan inspireren en motiveren, niet alleen om de beste spelers te worden die ze in de toekomst kunnen zijn, maar ook om ze te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.”

Briels’ terugkeer naar de roots wordt gezien als een fantastische kans voor de jongere generaties, die niet alleen zullen kunnen opsteken van zijn technische vaardigheden, maar ook van zijn rijke en gevarieerde ervaring op het allerhoogste niveau. High Performance Director Adam Commens is enthousiast: “De passie van Thomas voor hockey en zijn verlangen om de waarden en lessen uit zijn professionele carrière door te geven, zijn van onschatbare waarde voor het team. We zijn ervan overtuigd dat zijn aanwezigheid een nieuwe generatie getalenteerde spelers zal inspireren om nieuwe hoogten te bereiken.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

PRO LEAGUE – Historische overwinning Red Panthers tegen Nederland!

Maandagavond trapten de Red Panthers in Utrecht de eerste van hun laatste vier wedstrijden in de Pro Hockey League van dit seizoen af tegen Nederland. Met het oog op hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs over een paar weken, zou deze wedstrijd een goede graadmeter zijn voor het niveau van onze nationale hockeydames, die op Kampông met hun voltallige kern aantraden.t.

Lees meer »

PRO LEAGUE – Red Lions te sterk voor Groot-Brittannië

Zondagmiddag stonden de Red Lions tegenover Groot-Brittannië in de laatste rechte lijn van de Hockey  Pro League, die plaatsvindt in Utrecht en Amstelveen. Er volgen nog drie wedstrijden, twee tegen Nederland en een tweede tegen de Britten. Het Belgische team ging de eerste van vier wedstrijden in zonder Arno Van Dessel (nog niet 100% hersteld van een spierscheur) en Florent van Aubel, die met een lichte verrekking aan de hamstrings, aan de kant bleef.

Lees meer »