Test match BEL-IRE – verpletterende overwinning voor de Red Lions

Op deze dinsdag 15 oktober was het hockeypubliek massaal afgezakt naar Lara HC in Waver, om de prestatie van de Red Lions tegen Ierland te komen meemaken. Meer dan 1600 mensen vulden het sold-out Waverse stadion.

Na amper twee minuten stond het al 1-0, toen Alexander Hendrickx de eerste Belgische PC keihard binnenknalde, zoals enkel hij dit kan doen. De Belgen domineerden duidelijk in dit eerste kwart. In de 15e minuut verdubbelde Cédric Charlier zelfs de score, met een mooi gekruist schot (2-0).

In het tweede kwart en op de tweede PC voor de Lions, stond opnieuw Alexander Hendrickx, wie anders, aan het kanon. België had de volledige controle over de wedstrijd. Bij de rust stond het 3-0.

Daarnaast verzorgden de Red Lions ook het spektakel, met bvb. schitterende 3D kunstjes van Florent van Aubel. Het publiek kraaide het uit van plezier.

Na de pauze was het voor de Lions van hetzelfde laken een broek. Bij een nieuwe PC voor België, was het deze keer Cédric Charlier, die na een fase de 4-0 op het bord zette, met een snoeihard schot.

Spijtig genoeg greep Manu Stockbroekx bij een tempoversnelling naar de hamstrings en moest hij het veld verlaten. Hopelijk is het niet te erg…

Het Belgische ‘power play’ kon het aanwezige publiek meer en meer bekoren en dat liet zich dan ook horen. In het laatste kwart maakte Arthur Van Doren er 5-0 van, met een mooie ‘smash’ in het Ierse doel, op een PC rebound. En enkele minuten later was het de beurt aan kapitein Thomas Briels om, na mooi samenspel met Sebastien Dockier, de 6-0 eindscore vast te leggen.

Het aanwezige publiek had een mooie avond met veel doelpunten en spektakel beleefd. Volgende woensdag 23 oktober krijgt u opnieuw de kans om onze Red Lions aan het werk te zien. België speelt dan tegen regerend Olympisch kampioen Argentinië, op Dragons in Brasschaat.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »