Start van het indoor seizoen bij de Dames!

Het ‘Centre Sportif de la Forêt de Soignes’ is deze zaterdag het toneel van de eerste speeldag van de Belfius Indoor Hockey League bij de Dames. De Waterloo Ducks dames zullen proberen om hun titel te verlengen, maar ze zullen ervoor moeten knokken, gezien de interessante transfers die de concurrentie dit jaar heeft uitgevoerd. Met name Antwerp lijkt er goed voor te staan. Voor Wellington en Dragons, de twee stijgers uit D.1, zal het waarschijnlijk  ‘missie behoud’ worden. Wordt dit alles bevestigd? De eerste antwoorden zijn vandaag in Oudergem te sprokkelen, met de eerste acht wedstrijden die gepland staan tussen 10u en 17u30.

White Star-Antwerp en Watducks-Racing zijn de twee grote affiches van deze openingsdag van het indoor seizoen in dames Ere. De kampioenen (Watducks) en vice-kampioenen (White Star) van 2019 staan al onmiddellijk tegen de twee tegenstanders die de perfecte outsiders zouden kunnen worden. Aan Antwerpse kant noteren we  de komst van Laurine Delforge, Elodie Picard en Yana Vorushylo. In Ukkel is de Zwitserse indoorspecialiste Linda Haussener aangekomen. “Elk jaar wordt de zaal belangrijker… We zien nieuwe clubs toetreden tot de beste divisies. Voor mij betekent dit dat de verschillende teams de indoor discipline steeds serieuzer nemen”, zegt Ophélie Duquesne, aanvoerster van de nationale indoorploeg. “Sommige speelsters willen zich aansluiten bij meer competitieve teams, wat de competitie evenwichtiger maakt.”

En waarschijnlijk nog spannender. Ophélie Duquesne ziet bij die teams een aantal smaakmakers die hun ploeg op sleeptouw zullen nemen en die de moeite waard zullen zijn om in het oog te houden. “Marie Ronquetti (Watducks) speelt als back zeer offensief en heeft een verschroeiende versnelling in petto. Ze is ook heel goed op PC. Laurine Delforge (Antwerp) zal ongetwijfeld het hoofd van menig verdedigster weer doen tollen. Ze is ongelooflijk doelgericht en kan van overal scoren. Tenslotte is er Charlotte Englebert (Racing),  zeer krachtig aan het bal en onberispelijk in de verdediging. Dit soort hockeyspeelsters zijn echte toegevoegde waarden voor ons kampioenschap.”

 Maar de Ere afdeling gaat natuurlijk niet enkel over deze vier clubs. Daarachter staan Park, met veel indoor ervaring, en Gantoise, te drummen voor een plaatsje aan tafel. En de stijgers van 2018/2019, Wellington en Dragons, zullen ook hun uiterste best doen. De dames uit Ukkel zullen kunnen terugvallen op de know-how van hun Zwitserse coach Andrin Rickli. “Net als in outdoor is het verschil tussen de indoor D.1 en de Ere afdeling enorm groot. Maar we zullen onze ‘underdog’ status moeten gebruiken om onze tegenstanders te verrassen en zo veel mogelijk punten af te pakken,” laat de achterspeeslter van Wellington nog optekenen. “Het zal heel belangrijk zijn om snel de indoorreflexen weer op te pikken en opnieuw aan te passen aan het tempo. Watducks blijft voor mij kandidaat om zichzelf op te volgen. En Antwerp zal zeker ook meedoen in de race voor de top 4, net als White Star.  Maar ik denk niet dat deze drie teams op hun eentje de concurrentie zullen domineren. We kunnen enkele verrassingen verwachten.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie