Selectie Young Red Lions bekend voor het EK U21 in Gent

Op zondag 24 juli start het EuroHockey Junior Championship op Gantoise. Bondscoach Jeroen Baart kondigde vandaag zijn selectie aan voor dit belangrijke toernooi in eigen land.

In november 2021 behaalden de Young Red Lions op het WK in India een teleurstellende zesde plaats, na een nipt verloren kwartfinale (1-0) tegen het thuisland. Van het team dat toen op het veld stond, zitten er nu nog tien in de huidige selectie. Acht spelers zijn ondertussen te oud geworden voor deze categorie en worden vervangen door de jongere Louis Depelsenaire (WADU), Thomas Joye (NAMU), Harald Marquet (RACI), Charlie Van Damme (HERA), Guillaume Hellin (GANT), Max Luyten (DRAG), Thomas Crols (DRAG) en Victor Foubert (DRAG).

SELECTIE

1Boris FeldheimDARI
2Pierre De GratieBEER
3Augustin RaemdonckOREE
4Sebastiaan GeersDRAG
5Guillermo HainautUCCL
6Louis DepelsenaireWADU
7Thomas JoyeNAMU
8Harald MarquetRACI
9Tobias BiekensBRAX
10Arno Van DesselHERA
11Lucas PuttersDRAG
12Jeremy WilbersWADU
13Charlie Van DammeHERA
14Louis de BackerWADU
15Guillaume HellinGANT
16Max LuytenDRAG
17Thomas CrolsDRAG
18Victor FoubertDRAG
   
RESERVESam MalherbeRACI
 Hippolyte DelavignetteRACI

De coach duidde voor dit toernooi twee kapiteins aan: Jeremy Wilbers (WADU) en Tobias Biekens (BRAX). De keepers blijven Boris Feldheim (DARI) en Pierre De Gratie (BEER). Opmerkelijk: Arno Van Dessel en Guillermo Hainaut hebben sinds het WK U21 nu ook ervaring opgedaan met de Red Lions in de Pro League in mei en juni van dit jaar.

De doelstellingen voor de Young Lions op dit EK is eerst en vooral een kwalificatie afdwingen voor het WK U21 dat eind in 2023 in Kuala Lumpur zal plaatsvinden. Hiervoor moet ze in de top 5 (misschien top 6) eindigen in Gent. Daarnaast willen de jonge Belgen op plaats 1 of 2 van hun poule met Spanje, Engeland en Schotland eindigen, wat hen een plaats in de halve finales zou opleveren. Daarna is alles mogelijk…

Jeroen Baart: “We hebben toch wel een zure nasmaak overgehouden aan ons WK vorig jaar. Op Gantoise willen we dit achter ons laten, door zo hoog mogelijk te eindigen en te tonen dat we meer waard zijn dan die zesde plaats. Met deze evenwichtige selectie ben ik er van overtuigd dat dit, met de hulp van het eigen publiek zal lukken.”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie