Samenwerking tussen EHF, FIH en Hockey Belgium – Give & Get

De Europese Hockeybond (EHF) heeft het afgelopen jaar samen met de nationale federaties in Griekenland en Slovenië, gewerkt aan het bevorderen van programma’s voor de ontwikkeling van coaches en jonge spelers, in samenwerking met het gerichte bijstandsprogramma van de FIH. Onlangs heeft de Koninklijke Belgische Hocky Bond contact opgenomen met de FIH en de EHF om materiaal en kledij te doneren aan deze programma’s, na een wijziging van de hoofdsponsor van de nationale en juniorenteams.

Het resultaat was een transnationaal partnerschap tussen alle betrokken hockeyfederaties. Dit partnerschap ondersteunt Sloveense en Griekse schoolkinderen en coaches die actief betrokken zijn bij de initiatie van hockey, door hen beter uit te rusten.  

BELGISCHE GESCHENKEN TIJDENS EEN JEUGDTOERNOOI IN GRIEKENLAND

In Griekenland, op de laatste dag van het jeugdtoernooi, zondag 20 oktober 2019, gaf de Griekse Hockeybond alle jonge deelnemende meisjes en jongens, de shirts die de KBHB aan Griekenland had gegeven. “Dit was een meerwaarde voor het toernooi, die zeer gewaardeerd werd door de jonge atleten, ouders en coaches van de academies. “ vertelt Jorgos Dramitinos, leider van de campagne om meer coaches en jongeren te betrekken bij hockey in Griekenland. Hij vervolgt: “We willen Hockey Belgium nogmaals bedanken voor de gulle donatie, die de kinderen voor altijd zal herinneren aan hun hockeywedstrijden.”

SANJA KROPEC, SPEERPUNT VAN HET HOCKEY IN SLOVENIË...

Sanja Kropec, de  Secretaris Generaal van de Sloveense Hockeybond, stemde in om haar nieuwe coaches, die onlangs hun FIH Academy Level 1 certificaat hadden behaald, een kort hockeyfestival te laten organiseren voor schoolkinderen. Dit vond plaats op 1 december in de Murska Sobota school, in samenwerking met alle clubs uit de regio die het evenement hadden gepromoot. De Belgische donaties werden uitgedeeld aan alle meisjes en jongens die hebben deelgenomen en hockey hebben kunnen ontdekken. De EHF, gesteund door het FIH TAP, blijft het opleidings- en bewustzijnsniveau rond hockey op scholen in Slovenië verder ontwikkelen.

Sanja Kropec zei: “Dit is top! Nogmaals dank aan alle organisaties die ons gesteund hebben”.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Geef een reactie