Red Panthers winnen laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan!

Zaterdagmiddag speelden de Red Panthers hun laatste vriendschappelijke wedstrijd op Belgisch grondgebied voor ze naar Londen vertrokken. Net als afgelopen woensdag, speelden zij een oefenwedstrijd tegen Japan. Japan is één van de tegenstanders in de poule van de Belgen! Woensdag hadden ze de wedstrijd met 2-1 gewonnen. Deze keer won België de wedstrijd met een fantastische score: 5-1 !

Terwijl het spel voornamelijk plaatsvond in de 25 yards van de Belgen, creëerden zij een eerste kans, zeer snel gevolgd door een eerste doelpunt! Anouk Raes opende de score voor de Red Panters.
Kort daarna verdubbelden de Panthers de score via Anne-Sophie Weyns! De score stond aan het eind van het eerste kwart al op 2-0 en bleef tot aan de rust ongewijzigd.
Vanaf het begin van de tweede helft, creëerden de Belgen een strafcorner die door Louise Versavel werd gescoord; 3-0. Dezelfde Versavel kon wederom scoren en maakte in het derde kwart dus de 4-0 via een knap velddoelpunt. De Japanners scoorden hun eerste doelpunt van het spel in het laatste kwart. En om de wedstrijd af te sluiten, profiteerden de Belgen van een penalty stroke aan het eind van de wedstrijd die Stephanie Vanden Borre krachtig kon afwerken en zo eindigde de wedstrijd in een overtuigende 5-1.

Afspraak vanaf 22 juli om de avonturen van de Red Panthers in Londen te volgen. Al hun wedstrijden worden uitgezonden op Voo en Playsport.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!