Red Panthers winnen eerste oefenduel van Chili.

Maandagavond speelden de Red Panthers een oefenwedstrijd tegen de Chileense nationale ploeg ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap Hockey dat  op 21 juli van start gaat in Londen. België won deze eerste vriendschappelijke oefenwedstrijd met 2-0 op het veld van Beerschot THC in Kontich.

Beide ploegen zitten elkaar vanaf het begin op de hielen en het is zowel voor België als voor Chili zoeken naar een deftig samenspel. Chili krijgt na vier minuten een poging om de score via een strafcorner te openen, maar doelvrouw D’Hooghe is waakzaam en kan de bal goed afstoppen. België creëert meer en meer kansen en we krijgen meer spelcombinaties te zien. Dit resulteert in een strafcorner voor België, maar deze wordt goed gestopt.
Net voor het einde van het eerste kwart zien we een mooie combinatie tussen Gerniers en Nelen aan de rechterzijde waarbij deze laatste het eerste doelpunt in backhand kan afwerken. België leidt 1-0.

In het tweede kwart krijgen de Belgische dames opmerkelijk meer kansen en speelt het spel zich voornamelijk af op de Chileense speelhelft. België krijgt overigens nog twee strafcorners en één strafbal toebedeeld, maar de Red Panthers slagen er niet in om de voorsprong te vergroten en zo blijft het 1-0 tot aan de rust.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!