Red Panthers opnieuw aan de slag in Hockey Pro League

Met 2020 in het verschiet hebben de Red Panthers het trainingsveld weer opgezocht, ter voorbereiding op de tweede editie van de Hockey Pro League. Waar ons doel in 2019 was om zo hoog mogelijk te eindigen en punten te behalen op de wereldranglijst, zal 2020 een andere aanpak vergen. Door de niet-kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio, kunnen de Red Panthers het wederopbouwproces, dat een paar jaar geleden begon, verderzetten. De keuze om de spelersgroep voor de eerste fase van de Pro League uit te breiden, is een belangrijke stap in het creëren van meer diepgang, met het oog op het WK in 2022 en de Spelen van Parijs 2024.

De vernieuwde groep vertrekt op 17 januari naar Sydney, om er een week te trainen ter voorbereiding op de wedstrijden tegen ’s werelds nummer 2 Australië op 25 en 26 januari. Daarna vliegen ze door naar Nieuw-Zeeland voor een dubbele confrontatie op 1 en 2 februari. Uiteraard zijn de twee teams uit Oceanië in volle voorbereiding op Tokio, waardoor het een moeilijke start wordt voor de jonge Red Panthers. Ze kenden vorig seizoen twee mooie successen tegen Australië. De Hockeyroos zullen dit ongetwijfeld in 2020 willen rechtzetten.

Bondscoach Niels Thijssen: “Het wordt een zware opdracht om er in 2020 opnieuw aan te beginnen. Maar met de focus op ontwikkeling is het ook een uitstekende manier het nieuwe jaar te beginnen en te ontdekken waar we staan in vergelijking met de topteams die zich voorbereiden op een Olympische campagne.”

Na Nieuw-Zeeland gaat de reis door naar China, met wedstrijden op 9 en 10 februari.
De jonge Anne-Sophie Vande Borre, Justine Rasir en Pauline de Ryck (GK) zijn de nieuwe namen in het team. Deze spelers hebben afgelopen zomer op het EK U21 in Valencia laten zien dat ze klaar zijn voor een eerste ervaring bij de Panthers. Vergeleken met de 18 speelsters die in oktober de Olympische kwalificatie speelden, sluiten Joanne Peeters, Tiphaine Duquesne, Alexia ’t Serstevens, Lucie Breyne, Charlotte Englebert en Elena Sotgiu opnieuw aan bij de groep die de Pro League wedstrijden zullen spelen.

Aline Fobe heeft besloten zich (tijdelijk) te focussen op haar carrière bij PwC. We zullen hier in de komende dagen uitvoeriger op terugkomen. Daarnaast heeft de staff, in
onderling overleg met Alix Gerniers en gezien de grote teleurstelling van de niet-kwalificatie in China, besloten om haar voor deze reis nog niet terug op te nemen in het team, maar om haar in februari, na de trip,
opnieuw te laten aansluiten. En tenslotte werd er ook besloten dat Elodie Picard deze winter bij de Indoor Red Panthers aan de slag kan gaan, waar ze de kans krijgt om het EK Indoor te spelen. Dit kader zal haar toelaten om verder intensief aan haar ontwikkeling te werken, om zich in februari weer bij de groep te voegen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie