Red Panthers: heropbouw en progressie

Het is geen understatement om te zeggen dat de Red Panthers een bewogen jaar achter de rug hebben. Eerst besloot de Federatie iets meer dan een jaar geleden om hun nationale damesploeg niet naar de Pro League wedstrijden in China te sturen, vanwege een zeker Coronavirus…

Een paar maanden later besloot Niels Thijssen, bondscoach sinds 2017, om ermee te stoppen en meer tijd te besteden aan zijn gezin, dat trouwens onlangs nog is uitgebreid. Het is Raoul Ehren die ondertussen het roer heeft overgenomen tot minstens het EK. De nieuwe T1 heeft al een voorproefje gehad van zijn nieuwe rol tijdens een mini-stage in Valencia in december. “Het was maar een kort trainingskamp van een week, maar alle speelsters hebben één-op-één met Raoul kunnen praten en een eerste indruk gekregen van zijn sportieve en tactische visie. Het was een goede start met bemoedigende resultaten tegen Spanje. Ik kan niet wachten om te zien wat dit jonge team in z’n mars heeft in de komende maanden,” zei Adam Commens, High Performance Director.

Het EK is het enige grote komende evenement voor de Panthers. Net als bij de Lions zal het een zware strijd worden om een ticket voor de volgende wereldbeker te bemachtigen. Ter voorbereiding reizen zij van 6 tot 8 februari naar Mannheim, waar er twee wedstrijden op het programma staan (5 en 6/02) tegen die Danas, het Duitse nationale team onder leiding van Xavier Reckinger.

De Panthers zulen pas terug in mei in de Pro League starten. “In deze competitie zullen niet de resultaten het doel zijn. Maar we willen wel vooruitgang zien elke keer dat ze het veld betreden. We kijken naar hoe ze zich ontwikkelen, hun eigen stijl durven te spelen en sterke atletische kwaliteiten laten zien, die ze nu al bezitten”, besluit Adam Commens.

Selectie

Ballenghien Ambre

Brasseur Hélène

Breyne Lucie

De Mot France

Duquesne Tiphaine

Englebert Charlotte

Gerniers Alix

Hillewaert Lien

Picard Elodie

Puvrez Emma

Rasir Justine

 

Raye Abigail

Roels Anne-sophie

Sotgiu Elena

Struijk Michelle

Vanden Borre Stephanie

Vandermeiren Judith

Weyns Anne-Sophie

Leclef Pauline

t Serstevens Alexia

Ikegwuonu Shaunda

Willems Agathe

 

Aarzel niet om de Panthers te volgen via hun verschillende kanalen!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie