Raoul Ehren wordt bondscoach van de Red Panthers

De Nederlander Raoul Ehren promoveert vanaf vandaag als bondscoach van de Belgische hockeydames. Raoul volgt zijn landgenoot Niels Thijssen op, die deze voormiddag aankondigde dat hij ermee stopt.

Na het ontslag van Thijssen begin deze week, moest de KBHB op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Dit werd deze voormiddag al afgerond, met de aanstelling van Raoul Ehren. Hij zal in een eerste fase de Red Panthers leiden tot en met het EK van juni 2021 in Amstelveen. Mogelijkheden voor een langere periode zullen in de komende maanden worden besproken.

“Ik kijk echt uit naar de uitdaging om het team voor te bereiden op het EK. Ik heb het afgelopen jaar genoten van mijn tijd bij de Red Panthers en ik heb veel vertrouwen in de speelsters. Ik ben er zeker van dat ze klaar zijn om de volgende stap te zetten naar het consequent winnen van medailles op een event van Europees- en wereldniveau.” zegt Raoul Ehren over zijn aanstelling.

Adam Commens, High Performance Director van de KBHB: “We zijn zeer verheugd om de benoeming van Raoul Ehren als hoofdcoach van de Red Panthers aan te kondigen. Raoul’s evolutie van assistent-coach naar hoofdcoach, toont opnieuw onze filosofie van continuïteit aan, die we voor onze nationale teams steeds proberen te bewerkstelligen. Deze formule heeft voor ons al meermaals haar werking bewezen.”

Raoul Ehren is één van de meest succesvolle trainers ooit in het Nederlandse vrouwenhockey. Zo veroverde hij met Den Bosch acht keer de landstitel in de afgelopen tien seizoenen en staat zijn team ook dit seizoen weer aan de leiding. Hij kwam de staf van de Red Panthers versterken net voor het EK 2019 in Antwerpen en bouwde sindsdien een sterke band op met het team.

“Raoul is een uitstekende coach, met een bewezen staat van dienst op het hoogste niveau in Nederland. Bovendien heeft hij internationaal succes getoond met het Nederlandse junior damesteam. We zijn verheugd om een coach van zijn profiel aan te trekken voor de Red Panthers en kijken uit naar de vooruitgang van het team in de komende periode.” besluit Adam Commens.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »