Red Panthers coach Raoul Ehren bevestigd tot WK 2022

De Koninklijke Belgische Hockey Bond en Raoul Ehren, die in december jl. werd aangesteld als bondscoach van de Belgische hockeydames, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten tot en met het WK hockey 2022.

De Nederlander Raoul Ehren volgde in december 2020 zijn landgenoot Niels Thijssen op aan het hoofd van de Red Panthers. Oorspronkelijk werd er een korte termijn samenwerking afgesproken tot het EK hockey dat in juni van dit jaar in Amstelveen zal gespeeld worden. Ondertussen werd dit contract opengebroken en werd de samenwerkingstermijn verlengd met minstens één jaar, tot en met het WK dat van 1 tot 17 juli 2022 zal gespeeld worden in Spanje en Nederland.  

Tot het einde van dit lopende clubseizoen blijft Raoul ook het damesteam van Den Bosch (NL) coachen. Het Nederlandse team staat momenteel op de tweede plaats in de Nederlandse hoofdklasse, op één puntje van leider Amsterdam. Het zou mooi zijn als de Nederlandse succescoach in zijn laatste seizoen met Den Bosch nog een negende landstitel zou kunnen behalen. Gisteren heeft hij zijn club ingelicht dat hij op het einde van het seizoen afscheid zou nemen, om full time Belgisch bondscoach te worden.

De samenwerking met de nieuwe bondscoach is in ieder geval positief gestart. Sinds zijn aanstelling in december speelden de Red Panthers al vijf oefeninterlands. In Valencia werd er twee keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld tegen Spanje (1-2, 1-5 en 2-2). En vorig weekend speelden de Belgische dames in Mannheim tegen Duitsland, nummer 3 op de wereldranglijst. De eerste wedstrijd leverde een schitterende 1-4 overwinning op, in de tweede wedstrijd werd er nipt met 2-1 verloren. We kunnen spreken over een beloftevolle start van een flink verjongd Belgisch team. To be continued…

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie