Red Panthers beginnen goed aan de Pro League, maar laten punten liggen

De supporters van de Red Panthers moesten deze zaterdagmorgen vroeg uit de veren (6u Belgische tijd) om de nieuwe start van onze nationale dames te zien in het nieuwe seizoen van de FIH Hockey Pro League. De sterk verjongde ploeg (gemiddelde leeftijd 22 jaar) nam het in het Olympic Park van Sydney op tegen ’s werelds nummer 2 Australië.

In dit eerste van twee opeenvolgende duels tegen de Hockeyroos hadden de Panthers aanvankelijk wat moeite om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. In het eerste kwart hielden ze het uiteindelijk nog goed onder controle, met een sterk duo Judith Vandermeiren – Emma Puvrez achterin. Maar in de 21e minuut werd de Australische druk te groot en opende Malone met een hard backhand schot de score (1-0). De Panthers leken oorspronkelijk nogal reactieloos en bleven het ganse tweede kwart het agressieve spel van de Aussies ondergaan.

Belgische 'young guns' tonen zich

Tijdens de rust spoorde bondscoach Niels Thijssen z’n speelsters hard aan om ervoor te gaan en zich te tonen. En dit werd uitstekend opgepikt door de Panthers, die na de pauze onmiddellijk het spel naar zich toe trokken en op hun beurt serieuze druk zetten op de Australische defensie. Na 3 minuten in de tweede helft vond Louise Versavel al een gaatje en zette de bordjes op gelijke hoogte (1-1). De Belgen bleven het ganse derde kwart de beteren, met heel veel en knap werk van ‘young guns’ Lotte Englebert, Alexia ’t Serstevens en Justine Rasir. En ook in het vierde kwart bleef de Belgische dominantie groot. In de 45e minuut scoorde Englebert zelfs de 1-2, op aangeven van Rasir. En 10 minuten later werd het zelfs 1-3, toen Barbara Nelen de bal nog net tussen de benen van de Australische doelvrouw wrong.

Spijtig genoeg hervielen de Red Panthers helemaal op het einde in een oud zeer. Want in de laatste twee minuten lieten ze Australië nog op gelijke hoogte komen (2-3 PC Bone en 3-3 Commerford). In de shoot-outs voor het extra punt, momenteel nog steeds geen sterkte van de Red Panthers, trokken de Belgen uiteindelijk aan het kortste eind (4-2).

Hoopvol!

Al bij al is dit gelijkspel een hoopgevende opsteker voor dit fel verjongde team, dat aan een nieuwe opbouw is begonnen met oog op de toekomst. De jeugd heeft zich expliciet getoond en het evenwicht in de ploeg lijkt al redelijk goed te zitten. Maar laat ons dit team tijd en ruimte laten om sterker te worden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!