Red Panthers – Aline Fobe last een tijdelijke stop in

Het nieuwe seizoen in de FIH Pro League is al opnieuw gestart, maar de enorme dreun die de Red Panthers, en bij uitbreiding de ganse Belgische hockeywereld, moesten incasseren na de niet-kwalificatie voor de Spelen van Tokio tegen China, zindert nog serieus na.

De Panthers vertrekken op 17 januari richting ‘down under’ om er hun eerste Pro League wedsrijden van 2020 te spelen tegen Australië en Nieuw-Zeeland, alvorens door te reizen naar Changzhou voor twee wedstrijden tegen China.

Wie niet meereist met de Panthers, is Aline Fobe. De verdedigster met 188 selecties heeft, na de nederlaag in de Olympic Qualifier, beslist om de nationale ploeg (tijdelijk) op een laag pitje te zetten. “De uitschakeling in China kwam ontzettend hard aan! We hadden alles in handen om ons ticket voor Tokio veilig te stellen, maar dan loopt het toch nog fout. Ik heb nadien de nodige tijd nodig gehad om de teleurstelling te verwerken, maar heb ook van die tijd gebruik gemaakt om alles op een rijtje te zetten. Ik speel nu al meer dan 7 jaar bij de Red Panthers en deze tweede Olympische niet-kwalificatie op rij deed me twijfelen,” aldus Aline. “En dan kwam op hetzelfde moment bij mijn werkgever PwC een voorstel mijn kant uit voor een heel interessant project.Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en heb beslist om (momenteel) te stoppen bij de Red Panthers en vol voor mijn professionele loopbaan bij PwC te gaan.”

De Antwerpse beklemtoont dat het niet per sé een definitief einde betekent. En ook bondscoach Niels Thijssen laat de deur open voor de toekomst. “We zullen zien wat de toekomst brengt,” zegt Fobe. “Ik wens de Red Panthers in ieder geval een mooie Pro League toe en veel succes met het nieuwe project richting Parijs 2024!”.

Vorige slide
Volgende slide

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie