Red Lions – met verzorgd hockey naar 0-4 winst tegen Groot Brittannië

Na de Red Panthers eerder op de dag, was het de beurt aan de Red Lions om in het Lee Valley Tennis & Hockey Centre in Londen Groot Brittannië te bekampen in de FIH Pro League. De regerende wereldkampioenen kwamen met rustig en verzorgd hockey beetje bij beetje in de partij, om na een klein kwartier de volledige controle te nemen over deze wedstrijd en deze nooit meer uit handen te geven.

In de 13e minuut kon Florent van Aubel, op aangeven van Tom Boon, met een mooi schot het eerste doelpunt voor België scoren. Aanvankelijk bleef het hier redelijk lang bij. Aan de rust stond het nog steeds 0-1, de Britten kwamen af en toe opzetten, maar de Red Lions kwamen nooit echt in gevaar. Dit was mede door een heel sterke verdediging, waar Vincent Vanasch en Arthur De Sloover sterk stonden te spelen.

Na de rust kwamen de Red Lions weer opzetten. En in de 39e minuut, bij de eerste PC voor de Belgen, kon John-John Dohmen de score verdubbelen op de rebound (0-2). Vier minuten later stond het al 0-3, na een doelpunt van Thomas Briels. En drie minuten voor tijd legde nog eens John-John Dohmen de eindscore vast op 0-4.

Klus geklaard, met heel veel controle en zelfvertrouwen. Dat belooft …

Afspraak op 30 mei voor de terugmatch tegen Groot Brittannië en op 2 juni tegen Duitsland, beiden in Antwerpen (Wilrijkse Plein).

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!