Red Lions: focus op Tokio

Het nationale herenteam reisde onlangs af naar Las Palmas op Gran Canaria (oranje zone) voor een trainingsstage van drie weken. Dit verloopt in een totaal ‘gesloten bubbel’ en volgens een zeer strikt Covid-protocol dat door de overheden is goedgekeurd. Deze stage moet een stevige basis leggen voor hun voorbereiding op de Olympische Spelen, die in juli van dit jaar in Japan zullen plaatsvinden. Concreet zullen de mannen van Shane McLeod elke dag hard aan de slag moeten: dagelijkse training met dubbele sessies op bepaalde dagen, spierversterking, intersquad wedstrijden (rood tegen wit), mentale werksessies en het inoefenen van de eerste tactieken, die in de komende maanden zullen worden verfijnd, om tegen de zomer hun hoogste niveau te halen.

Aansluitend vliegen de Belgische mannen dan naar Valencia, waar zij op vrijdag 5/02 en zaterdag 6/02 de Spaanse Red Sticks zullen ontmoeten in het kader van de Pro League. Deze competitie is een geweldige kans voor onze Red Lions om zich te meten met de beste teams van de wereld. Adam Commens, High Performance Director, legt uit dat de Pro League de Lions zal helpen om hun hoogste niveau te bereiken tegen de Olympische Spelen: “Ons ultieme doel zijn de Olympische Spelen in Tokio. Dus moeten we niet proberen om in eerdere wedstrijden al aan ons hoogtepunt te zitten. De werkdruk moet ‘gemanaged’ worden, we moeten geleidelijk aan tot een definitieve selectie komen en onze manier van spelen moeten we verder uitbouwen gedurende de Pro League en het EK in juni. Natuurlijk zullen we niet uit het oog verliezen dat er bij de Europacup een ticket voor het volgende WK op het spel staat. Maar onze intentie zal dezelfde zijn als die van alle andere grote naties : in juli de top in Tokio bereiken.”

Bovendien heeft de Coronacrisis nogal wat factoren van de voorbereiding en de routine van onze atleten beïnvloed. Ze moesten zich aanpassen. “Covid stelt ons elke week voor nieuwe uitdagingen. We moeten flexibel blijven en het beste uit elke situatie halen. Ik moet zeggen dat onze groep hier tot nu toe in heeft uitgeblonken. Het is echt indrukwekkend om te zien hoe ze zich aan alle veranderingen hebben aangepast en hun focus op hun uiteindelijke doel hebben gehouden,” voegt Adam Commens toe.

Bekijk hier de selectie van Red Lions voor Valencia

Boccard Gauthier

Boon Tom

Briels Thomas

Charlier Cédric

Cosyns Tanguy

De Kerpel Nicolas

De Sloover Arthur

Denayer Felix

Dockier Sébastien

Dohmen John-John

Gougnard Simon

Hendrickx Alexander

Kina Antoine

Luypaert Loïck

Meurmans Augustin

Poncelet Nicolas

Stockbroekx Emmanuel

Stockbroekx Thibeau

Van Aubel Florent

Van Doren Loïc

Van Doren Arthur

Vanasch Vincent

Vandenbroucke Simon

Wegnez Victor

 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie