Red Giants en Sylvain Scopelitis voor België op het EK parahockey

Het EuroHockey ID Championship (EK Parahockey) vond van 6 tot 9 juli plaats op hockeyclub Pinoké in Amstelveen. Tien parahockey teams uit negen Europese landen namen deel aan deze competitie, die volgens sterkte opgesplitst was in drie niveau’s: Championship, Trophy en Challenge.

Onze Belgian Red Giants namen deel in de middelste Trophy categorie. Op drie dagen speelde het Belgische team maar liefst negen wedstrijden, tegen Frankrijk (3-0 en 4-0), Duitsland (0-2 & 0-0), Nederland 2 (1-3, 1-3, 0-1 & 2-3) en een laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland 1, dat in de hoogste Championship categorie uitkwam (0-8).

De troepen van bondscoach Axel Guillemyn  hebben er de tijd van hun leven gehad. Naast een mooie sportieve vooruitgang en een bronzen medaille op het einde, kregen ze ook het bezoek van hun collega’s Red Panthers en van de Nederlandse nationale dames, die in het Wagener Stadion ernaast het WK dames speelden. Onvergetelijk!

Scheidsrechter Sylvain Scopelitis maakte zijn internationale debuut

Er was nog een andere Belg actief op dit EK parahockey. De door velen gekende nationale scheidsrechter Sylvain Scopelitis, bijgestaan door eredivisie scheidsrechter Tommy Croes, kreeg de kans om zijn allereerste drie internationale wedstrijden te fluiten: België-Frankrijk, Engeland-Tsjechië en Frankrijk-Nederland 2. Hij maakte er een heel goede indruk en kreeg achteraf van internationaal Umpire Manager Rob ten Cate een uitstekende evaluatie. Hij kreeg er zelfs al een hint om als scheidsrechter deel te nemen aan het parahockey toernooi van de Wereldspelen die volgend jaar in Berlijn zal plaatsvinden. Sylvain is alvast heel enthousiast.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie