PRO LEAGUE – Zware uitschuiver van de Red Lions tegen India

We zitten al aan het tweede FIH Hockey Pro League weekend in Londen. Zoals vorig weekend staan er voor de Red Lions wedstrijden op het programma tegen India en tegen ‘gastland’ Groot-Brittannië.

Vorige vrijdag wonnen de jonge Red Lions met 2-1 van India. Het team dat vandaag tegenover de Aziatische kampioen stond, kreeg op drie plaatsen een ervaringsinjectie. Gauthier Boccard, Felix Denayer en Tom Boon vervoegden de ploeg, in de plaats van Hellin, Crols en Duvekot.

Na amper anderhalve minuut spelen rondde de jonge Vivek een Indiase tegenaanval af met een schot buiten het bereik van Loic Van Doren. India stond 1-0 voor. Ondanks veel balbezit slaagden de Belgen er in het eerste kwart niet in om gevaarlijk te zijn. Dat veranderde in het tweede kwart, toen de Belgen de aanvallende druk opvoerden en snel achter elkaar verschillende kansen creëerden. Maar in de 21e minuut won India een strafcorner, die Harmanpreet prompt omzette (2-0). Mandeep profiteerde in de 29e minuut van Belgisch balverlies op links en vond Rohidas, die met een backhandschot Van Doren verraste voor India’s derde doelpunt (3-0). Een minuut later scoorde Harmanpreet zijn tweede van de wedstrijd uit een PC rebound. De met stomheid geslagen Belgen trokken de kleedkamer in met een achterstand van vier doelpunten (4-0).

In de eerste vijf minuten van de tweede helft dwongen de Lions verschillende PC’s af, maar de Indiase keeper en verdediging lieten niks door en redden verschillende ballen van de lijn. Het energieniveau van de Belgen lag echter niet hoog genoeg om de Indiërs echt zorgen te baren. In de eerste minuut van het vierde kwart miste de Indiase verdediging twee opeenvolgende stops op een Belgische voorzet, waardoor William Ghislain de score kon openen voor de Belgen (4-1). Maar de Lions waren nog steeds niet in staat om de intensiteit in hun spel op te voeren. Ze gaven nooit echt de indruk dat ze terug konden komen. In de slotminuut voegde Dilpreet er zelfs nog een vijfde aan toe, waardoor de Belgen na deze 5-1 met de billen bloot ging.

De Red Lions spelen zondag (13u40) nog tegen Groot-Brittannië. Daarna volgen van 16 juni acht wedstrijden – waaronder twee tegen Australië en twee tegen Nederland – op het Wilrijkse Plein in Antwerpen. Vind alle details hierover of koop tickets op www.fihproleague.be