Pro League – Zware nederlaag voor de Panthers tegen een efficiënte en realistische tegenstander

Na de wedstrijden tegen Groot-Brittannië van vorig weekend, waren de Red Panthers woensdag weer klaar om het op te nemen tegen een geduchte tegenstander: Nederland, de nummer één van de wereld.

Rond 15 uur, onder een prachtige herfstzon, begonnen ze eraan op het veld van Uccle Sport. De wedstrijd was nog maar vier minuten bezig, of Oranje had al een eerste PC beet. Elodie Picard bokste de bal goed met de handschoen weg. De Panthers gaven een geconcentreerde indruk in het eerst kwart, maar het balbezit was voornamelijk voor Nederland.

Gelukkig begingen de bezoekers ook in het tweede kwart nog heel wat onnauwkeurigheden in de Belgische 25m. En de Panthers slaagden erin hun cirkelpenetraties met branie terug te dringen. Maar kort voor de rust profiteerde Welten echter van een rebound op PC om Elodie Picard te verslaan. Aan de rust stond het 0-1.

Amper een minuut na de pauze was het weer ‘van dat’, opnieuw op PC. Deze keer dankzij een keiharde sleep van Matla. De Red Panthers bleven wel proberen en vechtlust aan de dag leggen. Maar het was aanvallend allemaal veel te schuchter. Maar de Nederlandse machine was vertrokken, na een ietwat sputterend begin. In een minuut tijd scoorden de Oranje dames nog twee doelpunten, een strafcorner via Stam en een prachtige bal in de ‘winkelhaak’ door van Geffen. Met 0-4 op het bord probeerden de Panthers het hoofd koel te houden en aan te klampen om geen monsterscore aangesmeerd te krijgen.

Elena Sotgiu probeerde in het laatste kwart vanuit het doel haar teamgenoten aan te moedigen. Maar dit kon niet baten, de Nederlanders bleven dominant en de Belgen speelden als verlamd. Ze beperkten zich enkel tot het proberen terug duwen van de tegenstanders, zonder nog veel zelf te proberen.  Eindscore: 0-4. Grote nederlaag, maar logische score.