PRO LEAGUE – ZES OP ZES VOOR DE RED PANTHERS TEGEN DUITSLAND

Tweede wedstrijd van het w-e tegen Duitsland vandaag voor onze Red Panthers. En zoals gisteren zaten er ook vandaag bijna 3000 luidruchtige supporters in de tribunes van Ukkel Sport, die hun Reds naar de overwinning wilden schreeuwen.

De wedstrijd begon aanvankelijk met overwegend Duits veldoverwicht, maar geleidelijk kwamen de Belgen beter in hun spel, mede dankzij een heel scherpe Vandermeiren op het middenveld. In de 10e minuut forceerden de Belgen een eerste strafcorner en het was al onmiddellijk prijs! Stephanie Vanden Borre mikte de bal keihard in de linker benedenhoek (1-0). De Belgische dames bleven komen, met op het einde van het eerste kwart een prachtige collectieve actie via Versavel, Raye, nog eens Versavel en Gerniers, die maar net miste.

Het tweede kwart bracht meer van hetzelfde. Raye zette zich sterk door op links en legde af op Nelen, maar de Duitse keepster stond opnieuw goed te spelen. Een minuut later was het dan toch prijs, met Stephanie Vanden Borre die een nog mooiere ‘sleep’ in het linker gaatje mikte. België stond 2-0 voor. Daarna volgde een echte Vandermeiren show, de Antwerpse zat in alle gevaarlijke acties. Eerst gaf ze een prachtige pass op Ballenghien, wiens schot opnieuw van de lijn werd gehaald door de keepster. En op het einde van de eerste helft met een mooie actie tot aan de achterlijn en een pass op Breyne, die ook niet voorbij de keepster geraakte. De Belgen gingen rusten met een voldaan gevoel en heel veel vertrouwen.

Aanvankelijk waren het opnieuw de Panthers die de bovenhand haalden bij het begin van de tweede helft, met een aantal gevaarlijke aanvallen via Versavel, Blockmans en Englebert. Maar in de 10e minuut kregen de Duitse dames een eerst strafcorner en die ging er meteen ook in via Kurz (2-1). Vanaf dan kregen de Belgen het moeilijker en moest Sotgiu zelfs alles uit de kast halen om dankzij een spectaculaire duik de voorsprong te behouden.

In het laatste kwart forceerden de Belgen nog een reeks PC’s, maar deze gaven niks meer. Aan de andere kant was er nog een mooie save van doelvrouw D’Hooghe nodig op een Duitse PC. En dan, één minuut voor tijd, na een schitterende actie langs de achterlijn van France De Mot, stond de 3-1 op het bord. De jonge speelster van Racing mikte van in een onmogelijke hoek de bal in het lege doel en bezegelde zo een tweede zege voor de Red Panthers in evenveel wedstrijden.

Zes op zes, er mag gesproken worden van een geslaagd weekend!